Home » Inspiracija, Kolumne, Text by Durica » Sea. Food. Seafood…ma, whatever!!!

Sea. Food. Seafood…ma, whatever!!!

Uuuuuuuu, kako su ju naljutile ovaj put! Durica, ne oštrim stilom, nego mačem!!!

Na početku nove epizode popularne sapunice zvane „Hrvatske top cmizdravice by Vanja Rupena“ koju sam dočekala udobno zavaljena s paketićem papirnatih maramica (čovjek nikad ne zna kad mu nenadano može kliznut’ koja suza), umjesto u sredini ili na kraju, odmah smo imali priliku doživjeti katarzu uz Denino srcedrapajuće oproštajno obraćanje preostaloj šačici djevojaka, od kojih je posebno apostrofirala svoju favoritkinju Anđelu koja joj se odužila ovećom bujicom suza i smrtno ozbiljnim zaklinjanjem u svoj jedini cilj – pobjedu koju će posvetiti svojoj neprežaljenoj Deni.

Izvadila sam maramicu i ispuhala nos. Ova prehlada stvarno zna biti gadna.

Djevojke su na Hvaru i ubrzo dobivaju prvi zadatak: jahtom će otići na Palmižanu gdje ih na četiri punkta čekaju odjeća i nakit i sve to moraju nataknuti na sebe u roku od dvadeset minuta; naravno, bilo bi poželjno da te kombinacije i liče na nešto, a Tihana im posebno napominje da se pojave u visokim potpeticama.

Slijedi trka i zbrka, skakuću kao pomahnitalo stado koza i nabadaju na hitrim nožicama sve do jahte. Sporim i zaprepaštenim puževima pod imenima Anđela i Nikolina koje nisu uspjele dovući svoja manekenska tijela do plovila u datom roku nije preostalo ništa drugo nego mahnuti onima koje su se ipak uspjele otisnuti na pučinu. I ne samo to – nakon Vanjinog i Tihaninog negodovanja zbog neslavnog dvojca bez kormilara, cure pokazuju svoje odjevne kombinacije ne znajući da im je to zapravo casting za novi posao; dvije modne kreatorice i managerica Sunčanog Hvara odabiru njih pet za modno snimanje u kojem bi one trebale pozirati poput pet žena koje su se našle na fotografijama iz kulturne baštine Hvara u nekim minulim vremenima.

Odabrane su Andrea, Anita, Ela, Mada i Rafaela, a Kristina dobiva pokude za opetovano nošenje grudnjaka ispod haljine. Pojavljuju se pokunjene Nikolina i Anđela koje se, za utjehu, skupa s ostalima koje nisu odabrane, imaju priliku zabaviti u bazenu i pritom besramno lagati da im je svejedno jer nisu dobile posao, i ubrzo se na dvjema različitim lokacijama paralelno odvijaju dvije sočne trač-partije, a sve pod geslom „hvalite me usta moja“.

Nevjerojatno, ali istinito – Tihana je otkrila zabranjeno voće, točnije, nešto metalno na Andreinu jeziku; da, i nakon brojnih upozorenja, ona opet nosi piercing!!!
Saša djevojkama objavljuje sadržaj novog, nadasve uzbudljivog zadatka: riječ je o fotografiranju s njihovim novim najboljim prijateljima – jastozima, hobotnicama, murinom, školjkama i ježincima koji im se uskoro, feat. morska trava, nađu nabijeni na lijepe glavice. Andrea nakon početnog užasavanja uspijeva pronaći zajednički jezik s krepanom hobotnicom koja joj ubrzo glumi pokrivalo za glavu tijekom snimanja.

Uskoro nova drama: Tihana je Madi rekla kako se Anita udebljala, a ova joj je to prenijela. „Don’t kill the messanger“ ovdje očito ne vrijedi pa Mada ni kriva ni dužna ispada negativka. LOL
Saša curama poklanja slobodnu večer, ali im napominje da bi trebale do ponoći biti u krevetu jer ih sutra čeka naporan dan. Naravno, one to „ispoštuju“ i priređuju paradu pijanstva i kiča pa se redom ponapijaju i teturaju rivom uz teatralne ispade poput vrištanja i napadaja smijeha začinjenog neizmjernom količinom preseravanja, a iznenađuje Mada koja upada na brodicu nekim likovima prilikom čega ju, ko u nekoj balkanskoj komediji, van istjera nepoznata ženska persona.
To se, pak, nije dogodilo Kristini koja se izgubi s nekim novim „prijateljem“ na obližnji brod. Bitno da je dotad bila sva meljava, al’ kad proradi libido…:D

Anđela i Iva ne piju, ali i ne odlaze u pelene, nego tobože pomažu ispičuturama. Ujutro slijedi jezikova juha by žiri koji ih sve redom izruži, a tužibaba Anđela nastoji skupiti dodatne bodove veličanjem svoje uzoritosti. Nevjerojatno je da niti jedna od djevojaka nije malo mućnula glavom i skužila da je slobodna večer bila mamac, baš kao i toliko proždirani bečki odrezak u jednoj od proteklih epizoda.

Vanja ih sve potjera na casting dizajnera Luke Grubišića koji bude zgrožen činjenicom da nijedna od djevojaka nema book kod sebe. Posao dobivaju Ela i Rafaela te odlaze na snimanje u vilu Petra Hektorovića.

Rasplamsava se burna prepirka između djevojaka koje su noć prije malo dublje zavirile u čašicu i svete Anđele, a uskoro se valjam od smijeha kad joj prepametna Anita u očaju predbaci da nije javno trebala reći da su one pile jer što će joj reći mater i ćaća! Helou, tikvoglava, pa sve se vidjelo na snimci!! Ciče kao papigetine, a Anđela se u samoobrani narogušila ko puran i ne da na se. 😀

Žiri je zadovoljan replikama retro-fotki, a Vanja šalje čitav kokošinjac u backstage gdje ih čekaju uske suknje i grudnjaci u kojima moraju paradirati pred žirijem. Mada pobire pohvale, Andrea podbadanja na račun izlaska, a prava paljba se ospe po Aniti kojoj Saša kaže da izgleda kao da ju oni muče i da su joj loše fotografije. Plač, cmizdrenje i objašnjavanje ostalim curama da se ona zapravo ubi vježbanjem ganuo je sve. Dobro, skoro sve – možda ću se sažaliti nad njenom bucmastom sudbinom kada već idućeg tjedna bude odlazila s kovčegom. I Ela i Kristina dobivaju poparu zbog kila, a Rafaela dobiva savjet da poradi na samopouzdanju. Svi kritiziraju podignutu obrvu na slici, Anđeli napučena usta dok se ona zaklinje da su joj jednostavno takva, a Nikolinin hod užasava Tihanu.

Saša zaključuje da se Mada jedina zapravo natječe i želi pobijediti, a Tihana dodaje da nju naprijed gura njena osobnost.
Vanja dijeli slike, a kao posljednje izlaze Anita i Kristina koje prestravljene čekaju odluku; dvije su fotografije u rukama – slika one koja ostaje u showu, ostat će i u Vanjinoj ruci, a odlazi djevojka čiju fotografiju nesmiljena voditeljica baci na pod. Uskoro po studiju leti papirnata Kristina, a rumenu ćemo snašu Anitu morati trpjeti još najmanje tjedan dana. XD

Text by Durica

Posted by on Nov 6 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Text by Durica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA