Home » Savjeti, Trendovi » Good jeans is just a click away!

Good jeans is just a click away!

Perfektan jeans je nekad bilo teško naći, no danas napokon možete odahnuti.
Neka istraživanja, provedena na raznim skupinama žena dala su ove rezultate: osjećaj da ponovno, nakon dugo vremena mogu stati u stari jeans, nekim je ženama zanimljiviji od seksualnog doživljaja!  77 % ih misli da je pravi jeans jednako teško naći baš kao i otići na brazilsku depilaciju! 54% ih je isprobalo barem deset modela prije nego je pošlo prema blagajni s napokon odabranim jeansom.

Ponekad su drame oko pronalaska odgovarajućeg jeansa ravne onima u Wagnerovoj operi.  Zašto je tako veliki problem naći pravi jeans?
Hlače su standardnog kroja, no žene naravno nisu iste građe. Tako se  događa da nekome savršeno pristaje jedan model u bokovima ali ga ne može zakopčati! Ili obratno, izvrstan je u struku, u bokovima i na stražnjici radi nabore.
U najgorem slučaju nikako vam ne stoji.

U Levi’su su doskočili ovom problemu. Uzeli su forme 60000 žena, skenirali, ubacili podatke u računalo i napravili prosjek najčešćih tjelesnih tipova. Tada su razvili četiri modela, tri od njih namijenjeni su za tzv. europski tip žena, četvrti za američko i južnoafričko tržište, žene većih oblina.

Čak tri za europski tip žene? Da, jer ima velikih regionalnih razlika u građi! Što južnija zemlja, to su obline veće kod žena. Skandinavke npr imaju češće ravnu duguljastu figuru, Slight curve; njima puno modela jeansa pristaje u struku odlično ali u bokovima im je preširok gotovo svaki model. Jeste li znali da u Njemačkoj čak 10% žena ima androginu figuru?!

Sad kad sve to znate, pitate se kako ćete odabrati odgovarajući jeans?! Vrlo jednostavno, uzmite krojački metar, izmjerite se u području 10 cm ispod struka i 20 cm ispod struka. Oduzmite iznose. Što je razlika veća, to je figura oblija, što je manja, ravnija je.

Npr. 86-78=8 Što to znači? Vi ste Slight curve type.
Kod uže, tanje figure je razlika 8,9.
Bold curve type je 12,7,  i više od toga a svi iznosi između pripadaju Demi curve typeu, koji je osmišljen  za  idealne proporcije.

Je li moguće da vrlo vitke žene imaju formu bold curve? Da, iako je velika rijetkost, čak žene sa strukom 55 cm mogu imati obline. Kod perfektnog jeansa radi se o formi, ne o veličini jeansa.

http://us.levi.com

Text by N. S. G.

Posted by on Nov 5 . Filed under Savjeti, Trendovi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA