Home » Inspiracija, Kolumne » Fashion Incubator – My Personal Report, No. 2

Fashion Incubator – My Personal Report, No. 2

Drugi dan Fashion Incubatora bio je daleko posjećeniji i meni osobno zanimljiviji. Naime, prevladavale su haljine izrađene iz predivnih materijala poput satena i baršuna, vrlo ženstvenih krojeva.

Sve je bilo većinom nosivo, ili kao dnevni poslovni look ili za večernji izlazak. Što se tiče accessoires-a dominirali su široki remeni, koji su te godine bili pravi modni boom.

L&l design iz Mostara predstavili su svoju kolekciju nakita. Da bi nakit došao do izražaja, djevojke  su nosile jednobojne cjevaste haljine. Andrija Zidar imao je prekrasne večernje haljine, neobičnih detalja poput laganih vrpci koje su slobodno padale niz ramena manekenki.

GreyCh sje imao divne modele; posebno mi se svidjela haljina koju sam nosila – uska siva pripijena uz tijelo, ali vrlo udobna i zavodljiva. Bila je idealna za poslovni ručak ili večeru. Crveni ruž na usnama i kosa u zanimljivoj punđi dali su dodatni moderni touch kako sama haljina ne bi bila preozbiljna.

Djevojkama-modelima je jedini problem bila temperatura koja je silazila do nule; bilo je hladno, ali smo se snašle. Hodati po skliskim pločicama nije bilo ni malo lako.

Morale smo izgledati ozbiljno i smireno, mada se iza kulisa događao nezamislivi promet – skidanje, presvlačenje, popravljanje  šminke i frizure i brzo vraćanje u red kako bismo na vrijeme izašle jedna iza druge, onako kako smo trebale biti poredane. Da, to je stresno, ali i zabavno!

Od silnih bliceva fotoaparata i svjetla kamera koje su stajale na kraju piste, skoro sam oslijepila! Oko same piste bilo je visoko staklo iza kojeg su sjedili gledatelji, što je bilo odlično jer nismo mogle dobro vidjeti tko sve sjedi u publici i čuti što o nama  govore.

Inače, teško je gledati ispred sebe u prazno, kad vidiš da pored tebe, dok hodaš pistom, sjedi netko koga poznaješ, a pogotovo kad čuješ razna neukusna dobacivanja na svoj račun.

Manekenke  su sporije hodale, što je dobro išlo uz cijelu atmsferu, glazbu i rasvjetu, pa su tako dale drugima u backstageu više vremena da se presvuku i pripreme za novi izlazak.

Osječka dizajnerica Lidija Vidaković predstavila je kolekciju “opaljene” odjeće; bila je to vrlo zanimljiva revija! Ne samo da su kreacije bilo maštovite i rađene kao po mjeri svake djevojke  koja ih je nosila, nego je i izlazak bio genijalan!


Naime, Lidija je tražila da manekenke budu potpuno opuštene, da se smiju, igraju, plešu, naprave nešto zabavno i originalno, a ne samo da odšeću pistom s ozbiljnim izrazom lica.
To je njenu reviju učinilo posebnom i nezaboravnom! Meni osobno, to je bio najbolji dio cijelokupnog šetkanja 😉

Bile su s nama i Fani Stipković, Mia Kovačić i Petra Maroje. Mia me oduševila,  vesela je, prizemna i simpatična. Predivne prodorne oči ističu se na njenom licu i bez šminke, a tijelo… ima noge do grla! Uglavnom, djevojka je wow uživo!

Eto, to je bio moj mali izlet na mode piste. Uz MARLA editorijal i jedan sajam vjenčanja, nisam se više upuštala u te vode.

Lijepo je to iskustvo, ali sad kad znam što se sve događa u backstageu, nikada više ni jednu reviju, pa ni jednu djevojku koja ju nosi  ne gledam jednako.

Uglavnom, probala sam, ali ne namjeravam se više s time igrati. Ipak sam sada napunila 24 godine, što me čini prestarom za manekensku karijeru; treba ostaviti taj svijet za neke mlađe generacije.

Text by Dunja Vidak

Posted by on Oct 26 . Filed under Inspiracija, Kolumne. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA