Home » Inspiracija, Kolumne » Fashion Incubator – My Personal Report, No. 1

Fashion Incubator – My Personal Report, No. 1

Potaknuta hrabrim, smjelim potezom kolegice sa sestrinskog modnog portala, koja se odvažila skinuti pred kamerom i tako pokazati svoje adute, odlučila sam i ja podijeliti nešto sa svojim čitateljima. Don’t get your hopes up! Neću se skinuti !

No recimo to ovako; i Marlin portal ima kolumnisticu koja se zabavila sličnim izletima po modnim pistama. Da, bilo je to davno, točnije 2006. godine kada sam se na nagovor svoje sestre prijavila na casting za Fashion Incubator, koji se održavao  3. i 4. studenog u prostoru Zračne luke Osijek; naziv mu je bio prigodan – Fashion Airlines!

Casting sam prošla. Mršavica visine svega 170 cm, bila sam jedna od sitnijih cura koje su nosile revije. Plava poluduga kosa, smeđe oči, proporcija ni blizu onih idealnih, no dobro…

Bilo mi je to nešto posve novo, doživljaj i avantura koju nikada neću zaboraviti. Djevojke koje inače nose revije su stvarno vrhunske – pametne mlade žene, pune ambicija i snova.

Neke iz Osijeka, neka iz obližnjih gradova koje većinom studiraju, pa im novac koji zarade na ovakvim modnim događanjima dobro dođe kao džeparac.

Brzo smo se sprijateljile jer smo dosta vremena provodile zajedno. Bio je to prvi put da ne gledam reviju iz prvih redova, već da sam iza kulisa.  Mogu vam reći da je sve to puno kompliciranije nego što izgleda. Mi vidimo gotov proizvod, no što se sve događa u backstageu ne možete ni zamisliti!!! Od frizure, šminke, isprobavanja odjeće i obuće, presvačenja, isticanja aduta  i prikrivanja nedostataka…

Nisam sigurna moram li napomenuti da cijela ta procedura traje od ujutro – nalazimo se kod frizera, koji svakoj pojedinačno pere kosu, fenira pa pravi frizuru koja je predviđena za sve izlaske na pistu taj dan. Nakon toga odlazi se direktno do mjesta gdje će se cijeli event odvijati, znači na aerodrom; jedemo što stignemo, negdje usput. Nadalje, kreće isprobavanje outfita s dizajnerima; oni oblače manekenke i gledaju što kojoj bolje stoji.

Kako se većinom radi o unikatnoj odjeći jednog broja, ne može svaka djevojka nositi svaki outfit jer jednostavno ne stane u njega ili joj je prevelik ili joj ne stoji kako bi trebao! Potom ide usklađivanje, od accessorizea do  obuće. Zatim šminkanje i oblačenje u prvu kombinaciju za izlazak na pistu. Svi ostali outfiti moraju biti u svakom trenutku spremni  i složeni kako bi presvlačenje između izlazaka išlo brže i jednostavnije.

Šminkanje mi je bilo najdraže u cijeloj toj priči, profesionalke s kojima smo surađivale pokazale su svoje vještine i znanje u punom sjaju! Sve djevojke modeli izgledale su sjajno, više-manje istog make up looka a opet je svaka izgledala tako posebno! Iako djevojkama koje su nas šminkale nije bilo ni najmane lako raditi u tim uvjetima (bilo je leeeeeeeedeno!), one su svoj posao odradile  bez meškoljenja, prigovaranja i nervoze! Svaka im čast!

Kako je Fashion Incubator trajao dva dana, tako sam ja nosila samo Muru Pehnec prvi dan, u dva izlaska na pistu. Bio je to sladak outfit, kombiniran od nečega poput jahačkih hlača, košuljice, prsluka, kožne kapice, remena i kožnih rukavica. Drugi outfit se, sastojao samo od hlača, kaputa, kapice i cipela, bio je nešto jednostavniji, ali jednako zanimljiv.

Kako je pod bio vrlo sklizak (same pločice su bile nezgodne za hodanje), nije bilo jednostavno hodati, pogotovo ne u petama! No, idući  dan sam nosila GreyCh, Yuniku, L&L Design i kreacije Andrije Zidara. Pridružile su nam se i Fani Stipković, Petra Maroje i Mia Kovačić. Bilo je dinamično, zabavno, zanimljivo a ako vas zanima više o tome, pričekajte malo i pročitajte i nastavak 😉

To be continued…

Text by Dunja Vidak

Posted by on Oct 24 . Filed under Inspiracija, Kolumne. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA