Home » Inspiracija, Kolumne » White Boots – A Big NO!!!

White Boots – A Big NO!!!

Ona je prava shoppingholičarka. Na shopping listi joj se nalazi puno zanimljivih komada odjeće, obuće, kozmetike. Ali ima jedna stvar koju nikad ne bi kupila i štoviše, ne bi ju nosila ni da joj ju poklone! Dunja, oštrim stilom…

Kako sam do sada više-manje pisala većinom o stvarima, odjeći i kozmetici koja mi se sviđa, mislim da je došlo vrijeme da se malo pozabavim jednom meni vrlo mrskom, ali bitnom temom – bijele čizme. Naime, došlo je vrijeme opadanja lišća, temperatura do 10, kiša i magle, pa je normalno da nema više otvorenih cipela i laganih tenisica.

Vrijeme je za čizme; treba imati nešto lijepo, kvalitetno i nepropusno u ormaru jer nije gušt, niti privlačno hodati okolo mokrih nogu. Od svih opcija i ponuda koje imamo danas (gumenjaci, ugg, čizme od prave kože, pa one fake leather…), stvarno možemo birati kako želimo izgledati i kako želimo da nas drugi dožive. No eto, neki se ljudi odluče na čizme… BIJELE! Zašto??? Visoke između 10 i 16 cm, tanje ili deblje pete isto bijele ili crne boje i još, šećer na kraju, lakirane! Još jednom pitam ZAŠTO?! I to nije retoričko pitanje, već me stvarno zanima odgovor jer naprosto ne mogu vjerovati da nekome bijele čizme mogu izazvati WoW-efekt!

Da se razumijemo, pod pojmom bijele čizme ne mislim na uggsice, niti buce, već na gležnjače, visoke i knee high čizme. Bijele uggsice su meni osobno preslatke, ali… Kada vidim djevojku, koja je obukla traperice, tuniku ili majicu, jaknu i bijele čizme na visoku petu, a k tome još onako ponosno hoda, dođe mi da ju zaustavim i zamolim da se pogleda u prvi najbliži izlog, pa da mi objasni što ona to vidi tako dobro u toj kombinaciji, a ja ne vidim. Da, znam da će neki reći kako se o ukusima ne raspravlja, ali teško mi je povjerovati da je ovo nečiji (ne)ukus!

To što je Britney Spears u nekoj reklami nosila bijele čizme, ne znači da je to lijepo ili poželjno. Ona cilja na sexy i vulgaran izgled kako bi privukla pažnju javnosti i u krajnju ruku, ona je celebrity – htjeli mi to priznati ili ne, njima se sve tolerira, pa i ovakav modni grijeh! Isto tako, kada vidite bijele čizme u kolekciji dizajnera kao što je Kenzo, Yves Saint Laurent ili neko od ostalih velikana, stanite i razmislite prije nego se uputite u shopping. Oni nisu samo modni dizajneri; oni su i umjetnici, te si mogu priuštiti da sve njihove kolekcije ne budu, u biti, nosive.

White boots na traperice, suknju (kraću, dužu, nebitno!), leggings ili nešto deseto ne izgleda lijepo! Meni je to apsolutno jednako cipelama na trenirku! Katastrofa! Vrlo je teško (neću reći nemoguće) iskombinirati bijele čizme u outfit, a da ne izgledate trash, jeftino i vulgarno. Osim ako se ne zovete Vivian i imate svog Edwarda kao Julia Roberts u ‘Zgodnoj ženi’, molim Vas u ime svih nas koje prizor djevojke u visokim bijelim čizmama fizički boli, NEMOJTE IH NOSITI! Ako ih posjedujete, nemojte ih ni pokloniti, samo ih bacite.

Možda ima načina da se ova vrsta čizama i zakonom zabrani. Hmmm… Nije loša ideja 😉

Text by Dunja Vidak

Posted by on Oct 18 . Filed under Inspiracija, Kolumne. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA