Home » Inspiracija, Kolumne » Jeans Generation

Jeans Generation

Nisam upoznala još ni jednu ženu koja ne voli jeans hlače – traperice, rifle, ‘teksasice’ (kako moja mama kaže).
Bili mi toga svjesni ili ne, svi pripadamo jeans generaciji, a čini se da se te kultne hlače ne planiraju povući sa modne scene u neko skorije vrijeme.

Duboke, plitke, preplitke, visokog struka, boot cut, skinny, boy jeans… Ima modela u nedogled, baš kao i boja. Iako na prvi pogled jeans hlače djeluju kao odjeća uz koju se može baš sve kombinirati, nije baš tako. Naime, postoje pravila u jeans svijetu kojih bi se trebali pridržavati ako želimo istaknuti ono najbolje na sebi, a ne privući neželjene poglede ili podsmijeh.

Bijele traperice, molim Vas, uvijek i samo uvijek – ljetna garderoba! Grozno je vidjeti djevojku koja želi isfurati bijele rifle preko zime (često uz smeđe ili crne čizme do koljena );  jednostavno mi je teško povjerovati da je to nekome lijepo i da sa oduševljenjem kaže ‘WoW!’ kad se pogleda u ogledalo! Radije vjerujem da djevojka koja to nosi jednostavno nema ogledalo.

No bijele traperice preko ljeta – uvijek IN! Također, na vrućem asfaltu često se znamo susresti s poderanim jeans hlačama, užeg ili šireg modela; naravno treba biti umjeren, pa takve traperice treba nositi s jednostavnijim majicama kako bi same hlače došle do izražaja. Diesel ima prekrasnih modela – njihove traperice su kvalitetne i posebno dobro stoje (zato i koštaju ).

Hlače visokog struka vrlo lijepo idu uz poslovni look, uz lijepu crnu ili bijelu košulju s nekoliko romantičnih volana i na visoku petu-  nepogrešiva kombinacija. Ne mora sve poslovno ujedno biti i sinonim za dosadno.

Većinom se odlučujem za hlače nešto nižeg struka, skinny model ali da su duže, kako bi ih mogla prevući preko pete cipele, što izgleda lijepo i sexy. Tamniji modeli jeansa prolaze za svečane prilike, ali i za svakodnevne obaveze.

Obožavam Replay jeans!  Genijalno stoji i  iako je skup, opravdava svoju cijenu kako kvalitetom tako i izgledom.

Enjoy the world of jeans!

Text by Dunja Vidak

Posted by on Oct 12 . Filed under Inspiracija, Kolumne. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA