Home » Inspiracija, Kolumne » Art u Osijeku

Art u Osijeku

Oni su se potrudili da grafitima uljepšaju ulice našeg grada i razbiju njegovo sivilo. Na spomen grafita vjerojatno neki odmah pomisle na vandale koji iz iživljavanja šaraju po zidovima  i ostavljaju svoje neuredne tragove. No, naravno, radi se o  nečemu potpuno drugačijem! Ima grafita i GRAFITA, ovi drugi izazivaju divljenje!

Savez Udruga Juga 2 koji čine mnoge  osječke plesne skupine i kreativci ( Udruga za projekte i suradnju,Centar za poticanje izvrsnosti,  Plesna skupina Midal, Udruga mladih Jug II),  došao je na  ideju da  oboji nekoliko osječkih tramvaja, u grafiti stilu!  Cilj ovih udruga je potaknuti i educirati mlade, organizirati brojne aktivnosti te ih upotpuniti raznim novim sadržajima. Možda i niste čuli za njih ali ste vjerojatno na ulicama primijetili njihove šarene uratke.

Naime, svjedoci smo nedoličnom i vandalskom ponašanju mladih. Ove udruge uspješno su doskočile problemu, odlučili su se ujediniti i ponuditi mladima širok spektar zanimljivih sadržaja koje namjeravaju organizirati i ubuduće. Dosad su uljepšali četiri osječka tramvaja, a zadnji na kojem su vrijedno radili krasi poruka : “Budi promjena,volontiraj”

Budite promjena pa dođite na njihov slijedeći art event, koji će se  održati 28.11.2010. i uživajte.
Za sve ostale informacije posjetite njihovu stranicu: www.mladi-jug2.com
Ja im želim svima još puno uspjeha, lijepih grafita i zanimljivih događanja. Sretno!

Text by Dino Kalember

Posted by on Oct 10 . Filed under Inspiracija, Kolumne. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA