Home » Inspiracija, Kolumne » Marko Mitanovski – Nasljednik McQueena?

Marko Mitanovski – Nasljednik McQueena?

Zvuči li ovo pitanje malo preambiciozno?  Mislim da ne, ako se dobro pogleda Markov rad!

Otac mu  je porijeklom iz Grčke ali se preselio vrlo rano u Beograd pa Marka svi nazivaju srpskim dizajnerom. Izgleda kao da mu je osamnaest godina a zapravo je uplovio u  “zlatne” tridesete.

Svoj rad je predstavio na London Fashion Weeku, gdje  se pojavio kao jedan od četiri odabrana autora u sklopu natječaja za mlade dzajnere, u organizaciji britanskog Voguea.

Polazio je visoku strukovnu školu za dizajn te diplomirao 2008. na odjelu za dizajn tekstila i odjeće. Svoju diplomsku kolekciju “Lady Macbeth” prikazao je na Beogradskom tjednu mode; iz nje je Lady Gaga uzela jedini bijeli model- suknju lepezastog donjeg dijela.

Crnim je želio podvući svoj punkerski i sado-mazo doživljaj Lady Macbeth. Kostimi su mu remek-djela!! Izrađeni su od ekokože, koju je plisirao i kolirao upotrijebivši svilu i saten. Cijelom looku je dodao lakirane cipele s detaljima iz metala  i duge lakirane rukavice.

Njegova frizerka za modele je Nina Butkovich-Budden, Hrvatica iz Londona, koja je  manekenkama  napravila frizure u obliku rogova, koje je kasnije iskoristila i Lady Gaga.

Marko priznaje da nije zaluđen Lady Gagom jer više komunicira sa njenim stilistom Nicolom Formichettijem koji ga je i pozvao da surađuju zajedno. Njegovu haljinu nosila je i srpska pjevačica Jelena Karleuša na premijeri svoje pjesme “Insomnia”, te se uvukla u njegovu kreaciju s rogovima na glavi.
Marko je  oduševio Hrvate svojim  renesansnim kreacijama ove godine na Fashion Weeku, gdje je predstavio haljine od čipke, satena i drugih materijala.
Na vama je da prosudite je li on nasljednih legendarnog Alexandera McQueena?!

www.markomitanovski.com

Text by Dino Kalember

Posted by on Oct 9 . Filed under Inspiracija, Kolumne. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Marko Mitanovski – Nasljednik McQueena?”

  1. Hey thanks for yet another funny and interesting post. Where do you find your inspiration for all this?

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA