Home » Inspiracija, Kolumne » Franca Sozzani -Vogue Italia

Franca Sozzani -Vogue Italia

Provokacija koju u svom radu za Vogue Italia koristi Franca, najbolje se vidi u člancima  koji preispituju aktualne društvene teme poput  plastične kirurgije ili trend odlaska na odvikavanje od droga i alkohola, koji su pokrenule Lindsay Lohan i Paris Hilton. Vogue Italia također je kontroverzan zbog produkcije luksuznih snimanja u kojima se slavi visoka moda s velikim fotografima.

Ponekad je snaga upravo u tišini, a to najbolje zna Franca Sozzani iz talijanskog Voguea, koja je u svom dugogodišnjem radu, bez velikih privatnih skandala uspjela izgraditi kult obitelji Sozzani, baš kao što su to sa svojima učinile Wintour i Roitfeld.

Sozzani je oduvijek bila opsjednuta crnom bojom i avangardom stoga njezino izdanje Voguea predstavlja vrhunac spoja umjetnosti i mode. Drugu slavnu polovicu ove inteligentne obitelji drži njena sestra Carla koja je osnovala slavni Corso Como u Milanu. Sestre su vrh  talijanske modne ali i umjetničke scene. Zanimljivo je da je Franca na mjesto urednice došla iste godine kada i Wintour dok je njezin sin, Francesco Carrozzini, rođen iste godine kao i Vladimir Roitfeld!

Obojica su studirali u Kaliforniji a Francesco se koncentrirao isključivo na fotografiju. U vrlo kratkom razdoblju pred njegov su fotoaparat stali Linda Evangelista, Robert De Niro, Scarlett Johansson i Tim Burton. Snimio je kampanje za L’Oreal i Estee Lauder.

Franca je odlučila svoga sina lansirati izravno u sam društveni vrh snobovskog svijeta u kojem obiteljsko naslijeđe igra najvažniju ulogu. Anna i Franca jedne su od rijetkih urednica Voguea koje često zajedno gledaju modne revije.
Franca je najsmirenija od svojih kolegica i suparnica, sigurna je u svoj posao koji obožava.
Često kaže:
“Moda nije konkurencija nego umjetnost.”

Text by Dino Kalember

Posted by on Oct 8 . Filed under Inspiracija, Kolumne. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA