Home » Inspiracija, Kolumne » Carine Roitfeld- Vogue Paris

Carine Roitfeld- Vogue Paris

Carine Roitfeld uspavani je francuski Vogue 2001. pretvorila u tiskovinu koja njeguje posebnu vrstu estetike i često provocira erotskom tematikom.

Carine je također jedna od rijetkih glavnih urednica koja sama stilizira najveći broj modnih editorijala, u njima zastupa svoje miljenike. Za razliku od američkog Voguea, francuski rijetko na naslovnici objavljuje popularne zvjezde.

S osamnaest godina postala je model i odradila nekoliko editorijala za slabo poznate magazine. Tada je Carine otkrila da voli modu i odlučila postati stilisticom. Prekretnica u njenoj  karijeri dogodila se se kad je svoju kćer Juliu dovela na snimanje Vogue Bambini, 1990. Iza objektiva se nalazio Mario Testini kojeg je Carine osvojila svojim izgledom. Malo kasnije Carine je  pomogla tad nepoznatom Tom Fordu da se probije u modnoj kući Gucci.

Daljni tijek događanja podloga je za holivudski film jer je ovaj dvojac pretvorio Gucci u jednu od utjecajnih kuća 90-tih godina prošlog stoljeća. Carine je 2001. postala urednica Vogue Paris, koji je pod njezinom vladavinom uskrsnuo kao predvodnih trendova. Pod svjetla reflektora izlazi njezina kći Julia Restoin Roitfeld koja je svojom ljepotom, ali i pedigreom, postala europski pandan američkoj princezi Bee. Počeo je “rat kćerkama” u kojem je s Carine u prvom redu sjedila Julia, dok je njezina suparnica Anna Wintour sjedila u istom zajedno sa svojom mezimicom Bee.

Pobjedu u spomenutom “ratu” definitivno je odnijela Julia. U svega dvije godine postala je zaštitno lice egzotičnog parfema Toma Forda, ali i kuće Jil Sander. Njezin brat Vladimir danas je nova nada umjetničke scene New Yorka, gdje redovito organizira izložbe koje sponzoriraju obiteljski prijatelji Marc Jacobs i Giorgio Armani. Mladi Roitfeld se druži isključivo s muškim potomcima bogate grčke obitelji Niarchos, a jedna od brojnih djevojaka bila mu je i manekenka Lily Donaldson. U svakom slučaju, dobro je biti Roitfeld.

Meni je osobno draža Carine od američke arogantne Anne Wintour. Carine svi vole, ali ju i cijene. Voli modu i to radi sa srcem jer je moda njen život. Karl Lagerfeld ističe kako je Carine prije svega izvanredna majka, a tek onda urednica. Za majku i kćer fotografi često misle kako je riječ o sestrama vrlo atraktivnog izgleda. Naime, Carine je poznata po specifičnom šminkanju, čime naglašava oči, ali i prema atraktivnom odjevanju kojim ističe duge noge i istrenirano tijelo iako je već navršila 54.

Carine, samo tako nastavi!

Text by Dino Kalember

Posted by on Oct 7 . Filed under Inspiracija, Kolumne. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA