Home » Inspiracija, Kolumne, Text by Durica » Freak show has begun!

Freak show has begun!

Ovaj put se jako zainteresirala za najnoviji show na TV-u. I to ne bilo kakav show!
Freak show!!! Durica…

Počelo je, počelo…nova sezona freak showa se polako zahuktava i opet nisam mogla odoljeti da ne bacim pogled da vidim tko će sve ove godine nasilno pokušati realizirati neostvarene dječje snove i prodati nam svoje potisnute frustracije pod nešto što bi trebalo predstavljati talent. Blago nama kad nam je nacija talentirana čak toliko da ja jednostavno ne vidim potrebu za snimanjem domaćih humorističnih serija kad možemo uživati u autohtonom duhovitom izričaju, i to uživo. Većinom ću se pozabaviti kandidatima koji su svrstani u obećavajuću kategoriju „Hvala na pokušaju“, a i ponekima koje je, da se mene pita, trebala zadesiti ista sudbina.

Leonardo Najev Neziri – dečkić pompoznog imena i prezimena pokušao je izvesti neku vrstu freestyle nogometa, no jadničak se toliko zbunio da je na kraju jedino što je izvelo freestyle bila njegova lopta koja je skoro odletjela pod noge narogušenom Merliću, a tko zna što bi se tad dogodilo da ju je ovaj odlučio iskoristiti. Dečko, nije ovaj show za tebe! Idi i naganjaj tu loptu po srednjoškolskom igralištu!

Dominik Trefil – a što reći za njega? Mali jednostavno nije potrefio, kao što mu prezime sugerira. Njegov beatbox performance me podsjetio na čudovišne zvukove koje proizvodi moj želudac kada zahtijeva da ga se napuni nečim jestivim. Ili, pak, na nekakve slične zvukove koje ovdje neću spominjati jer sam jako fina i pristojna.

Milan Tišma – kninski pastir, kantautor i kako kaže, čovjek posebnog kova, u zastrašujućem pekarskom outfitu kojeg su sačinjavale bijela majica, nemarno okačena i razdrljena kravata, hlače neopisive duljine okrunjene tenisicama, nakratko je napustio svoje stado ovaca da se, skupa sa svojim brkovima, svekolikom pučanstvu predstavi svojom pastirskom punk poskočicom tajanstvenog naziva Šara. A za tu se Šaru tijekom pomahnitale izvedbe u kojoj je glas išao jednom putanjom, tandrkanje po tamburi drugom, a katastrofalno falšanje trećom uspostavilo da je – kuja. Nakon troduplog iksa pastir bješe poslan natrag svojim ovčicama.

Mijo Čagalj iz Zagvozda došao je skupa sa svojim guslama na kojima gusli već skoro pola stoljeća i zorno nam pjesmom prikazao kako to izgleda kad jedan gastarbajter ode u Njemačku na rad pa svoju plaću šalje prvog u mjesecu. Nakon prve strofe odložio je instrument i, taman kad smo se ponadali da je strahoti kraj, u istom tonu nastavio meketati, pritom istodobno i tijelom i glasom oponašajući paklenu sviralu. Nešto prestrašno.

Mateja Talajić – voljela bih vidjeti nekog tko se nije pokidao od smijeha kad je ova slatka cura nakon svoje kratke biografije izjavila da se u slobodno vrijeme bavi jodlanjem. Meni nije uspjelo. Smijehu tu nije kraj! Ona je jodlati naučila gledajući crtić Baltazar! Mala je započela izvoditi neku poskočicu i nakon solidnog početka počela luđački jodlati, a ja sam se prestala smijati i počela se strašno nervirati jer je djevojče ostale tri četvrtine pjesme zabrazdilo u totalno krivom tonalitetu, a u pravi se vratila tek u nekoliko zadnjih taktova. U mojim očima ju nije spasio ni bebasti ružičastosivi haljetak u kojem je pocupkivala, no na moje zaprepaštenje žiri joj je dao prolaz ko od šale i sad ćemo morat trpiti Heidino grozomorno arlukanje u najmanje još jednoj epizodi ovog nadasve inspirativnog showa.

Što bi rekao Borat: „Ne mogu dočekati nove nastavke…..NOOOOT!“

Text by Durica

Posted by on Oct 7 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Text by Durica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA