Home » Inspiracija, Kolumne » We like…Birkin Bag!

We like…Birkin Bag!

Birkin je ručno rađena torbica od Hermesa, koja je ime dobila po pjevačici i glumici Jane Birkin. Cijene torbi kreću se od 9.000 do 150.000 dolara. Cijena ovisi o kvaliteti materijala i samoj veličini torbe. Iako je vrlo skupa, ukinuta je  lista čekanja na nju! Naime, da bi imali ovu torbu u svom ormaru trebali ste do sad čekati 2-5 godina. Svjetski poznate zvijezde su, naravno, uvijek imale prednost pred “običnim smrtnicima”, među kojima su i mnoge Hrvatice.
Victoria Beckham ne posjeduje kolekciju, nego cijelo “malo brdo” torbica Birkin, ukupno vrijednih 12 milijuna kuna.

Birkin se počeo proizvoditi 1935. godine a  1956. je taj  model preimenovan u torbicu Kelly, prema monaškoj princezi i holivudskoj glumici Grace Kelly, koja je njome pokušala sakriti trudnički trbuh. Njenoj popularnosti je Kelly svakako pridonijela , ali ova je torbica ekskluzivna zbog vrhunske izrade, od vrhunske kože.

Graceino mjesto su kasnije zauzele buntovne zvijezde poput glumice Jane Birkin koja se proslavila ulogom u “Blow Up-u”, no nazivu torbe je ipak pesudio njen slučajni susret u avionu s direktorom Hermesa. Jane su ispale stvari iz torbice Kelly pa je prokomentirala da bi torba trebala imati pretince. Rečeno-učinjeno i 1984. nastala je modificirana birkinica.

Razlog ukidanja liste čekanja?
Recesija-iako smo se već mnogo puta uvjerili da recesija ne pogađa luksuz, neki tvrde da Hermes ne može zadovoljiti potražnju za tim torbicama. Moguće je da su zahtjevi kupaca za Birkin torbom sve manji a lista čekanja je možda puno kraća tako da je Hermes bio prisiljen nešto učiniti kako ne bi razočarao tisuće i tisuće obožavateljica.

Hrvatice se vole skupo odjevati i nositi odjeću, obuću, torbe i nakit s potpisom no ako ste mislili da sve nose originale Birkin, prevarili ste se!  Znate li da se na  Tajlandu kopija najskuplje torbice na svijetu prodaje za 1000 dolara? Lažnjak je toliko uvjerljiv da se jedva vidi razlika od originala.
Prilikom kupovine kopija morate pripaziti na par detalja:
– torba mora biti izrađena od kože, a ne od sintetskih materijala
– svi šavovi moraju biti ravni, uredni
– kopče ne smiju biti loše kromirane
– torba mora imati podstavu koja odgovara originalu

Text by Dino Kalember

Posted by on Oct 6 . Filed under Inspiracija, Kolumne. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA