Home » Kolumne, Kozmetika, Savjeti » Smokey Smashin’ Eyes

Smokey Smashin’ Eyes

Smokey eyes je već dosta dugo in i nema neke naznake da ćemo se ubrzo morati pozdraviti s ovim trendom. Upravo taj make up najpoželjniji je kad su u pitanju bilo kakvi izlasci, od partijanja po klubovima do vjenčanja i spojeva.
Naglašene, zavodljive oči i neutralne usne daju udarni efekt koji se očekuje od ovog make upa. Iako mnogi zaziru od nešto ‘agresivnijeg’ načina šminkanja, vizažisti ističu da svatko ima oči za smokey eyes, samo je potrebno prilagoditi boje, te da je jedino pravilo – ne naglašavati usne i oči istovremeno!

Naime, svjetlije oči (plave ili svjetlije zelene) najbolje dođu do izražaja u kombinaciji s tamnijim sjenilom. Boje koje se najčešće pritom koriste su crna, smeđa, tamno zelena ili tamno ljubičasta. Dok mnogi misle da je smeđookim djevojkama više-manje sve dopušeno u svijetu make upa, to baš i nije blizu istine.

Razne nijanse plave i ljubičaste u kombinaciji za smokey eyes, na smeđim očima će izgledati kao masnica, a to nije ni najmanje privačno! Smeđim očima najljepše pristaju zemljani tonovi; crna, siva, zelena i smeđa u rukama kreativnih vizažista stvaraju čuda. No, napraviti smokey eyes bez intervencije profesionalca  nije nikakvo posebno umijeće. Nekoliko savjeta:

  1. Neutralnu, bež nijansu potrebno je nanijeti preko cijelog kapka, kako bi on ostao suh a  make up će zahvaljujući podlozi duže ostati postojan.
  2. U unutrašnjem kutu oka uvijek je svjetila nijansa, pa se prema vanjskom kutu nanosi tamnija nijansa. Sjenilo se nanosi užim  kistom (aplikatorom) kao da koristite olovku za oči; znači, ne preko cijelog kapka već iznad trepavica (ne mora biti savršeno nanešeno jer se kasnije sjenilo malo razmaže kako bi se postigao idealan smokey eye look).
  3. Eyeliner ili dobra crna olovka se većinom koristi kad se radi crni, sivi ili smeđi smokey eyes. Nanosi se direktno iznad gornjih trepavica i lakše ga je nanijeti od kuta oka prema unutrašnjosti, nego obrnuto. Ako se koristi eyeliner, potrebno je preko njega još prijeći crnom olovkom, da se popune eventualne rupice, poprave greške kod nanošenja, kako se liner ne bi razamazao.
  4. Ponovno s tamnijom nijansom krenuti od vanjskog kuta oka lagano prema unutra (ne cijeli kapak, vec samo stapamo sa unutrasnjim kutem kapka i sjencamo vrh kapka).
  5. Opet neutralnom bez nijansom stapamo vrh kapka (spod obrva) i omekšavamo rubove tamnog smokey eyesa.
    U unutrašnjem kutu oka nanosimo svjetliju nijansu i opet stapamo tonove  s vanjskim kutem.
  6. Nanosimo maskaru i to je to! 😉

Usavršila sam ovu tehniku; iako mozda djeluje komplicirano, ona to stvarno nije. Samo treba ući u naviku i smokey eyes postaje vrlo jednostavan. Meni je pomogla Kandee Johnson i njezini tutorijali – zbilja je genijalna.

Stoga preporučujem…

Text by Dunja Vidak

Posted by on Oct 4 . Filed under Kolumne, Kozmetika, Savjeti. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA