Home » Kozmetika » Anti Age WAR II

Anti Age WAR II

Kemijskim rječnikom, retinol je A vitamin u svom čistom obliku, točnije A1, koji se pretvara u našem tijelu u A –kiseline.
Otkriven je još davne 1909. te se od tog razdoblja do danas  uspješno primjenjuje u tretmanima protiv akni. Njegovu uspješnost potvrđuje više od 2000 studija. Retinol djeluje protuupalno, potiče obnovu stanica i vraća koži čvrstoću.

No, ima i jedan nedostatak, iritira kožu kad je u  većim koncentracijama, posebno osjetljivu. Jeste li znali da u nekim evropskim zemljama, npr. Njemačkoj, postoji propis po kojemu kozmetička sredstva smiju imati sadržaj retinola samo do 0,3 %, zbog mogućnosti da našteti vrlo osjetljivoj koži?

U SAD –u je dozvoljena količina do 1 %. Usprkos tome, sredstva koja ga sadrže, mogu stanjiti i iritirati vrlo osjetljivu kožu i time je učiniti puno podložnijom na UV zračenje.

Sredstva s retinolom vrlo su tražena na tržištu jer je zaista učinkovit, ne samo u borbi protiv akni već i protiv bora, opuštene kože i pigmentnih mrlja. Evo nekih.

Posted by on Mar 2 . Filed under Kozmetika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA