Home » Kolumne, Text by Durica » Dr. sc. Šonjalica

Dr. sc. Šonjalica

Evo je opet! Durica!
Ima novu riječ u svom rječniku i novu titulu. Pogodite koju!

Znate li značenje riječi šonjanje?!?

Njenog značenja nema u enciklopedijskom rječniku, no prevedeno na standardni jezik otprilike bi značila: propitkivati, provjeravati, zavirivati svagdje.

Zapravo, u mom se kraju kaže šunjati, a ne šonjati, no sila zakon mijenja pa sam u studentskim danima bespogovorno bila prisiljena slijediti postulat: prikloni se većini s kojom šonjaš! :-))

Eto, sad kad ste bogatiji za jedno ne baš sasvim beskorisno saznanje i kad lagano naslućujete o čemu se ovdje govori, nakon čitanja narednih redaka protkanih nadasve mudrim mislima trebali biste steći uvid u čaroliju sofisticirane vještine zvane šonjanje; ako se to ostvari, moja je misija izvršena.

Dobar dan! Ja sam Durica, a u međuvremenu, dok nisam zauzeta durenjem na sve i svakog oko sebe, volim šonjati. Ma, koga zavaravam?! Ja obožavam šonjati i toliko sam dobra u tom sportu da si slobodno i bez imalo srama mirne duše mogu prikrpiti titulu dr.sc. šonjalice. I to veteranskog statusa!

Kako sam po prirodi vrlo altruističan stvor, nesebično ću s vama podijeliti tajnu velike moći.
Započelo je u trenucima dosade i viška slobodnog vremena, a uskoro nam je postalo opsesivni hobi:“Idemo malo po trgovinama?“ Samo da pripomenem: ostale su samo najupornije, jer se u ovom sportu vrlo brzo i vrlo lako pada s nogu od umora! 🙂
Fokusirali bismo se na odjeću i cipele, a izgledalo je ovako: stupite nogom unutra, duboko udahnete i počnete…šonjati! Za one koji su nadignuli obrve, slijedi podrobniji opis aktivnosti: već ste objema nogama u dućanu, zrak je čist, no munjevito vam se približava anoreksična opasnost u liku napasne prodavačice koja vam je čvrsto naumila pomoći. Mo’š mislit!

Pomozi ti sebi, meni pomoć ne treba, hvala! 🙂
Neopisivo me nervira to njihovo hinjeno ljubazno:“Mogu li vam pomoći?“, a da ne spominjem oštro odmjeravanje od nožnog palca do dlake na glavi. Poneke ne mogu skriti svoju nadmenost kojom vas procjenjuju i na temelju viđenog pokušavaju dokučiti u koji platni razred spadate. To vas može donekle zbuniti, no imajte na umu da si većina njih komotno može svoju mjesečnu plaću zamijeniti za tek nekoliko krpica za koje tako zdušno lobira.

Vi, s druge strane, možete biti opskrbljeni pozamašnom svotom novčanica, debelim svežnjem plastike za peglanje ili, pak, možete biti oštigljeni kao da ste u partiji bele – ključno je da ona to ne mora i ne može znati!

Uvijek nastupajte kao da već posjedujete stotinu skupocjenih krpica u ormaru, a sada ste tu čisto da bacite pogled i snimite novitete. Naravno, vi uopće niste tu zato, nego vam je krajnji cilj upecati nešto, ili, budući da je o šonjanju riječ – išonjati nešto!

I baš zato ćete, spretno i okretno, poput vjeverice iz Ledenog doba, brzinom svjetlosti preokrenuti čitav dućan naglavačke, e ne biste li išonjali kakav skriveni i zapanjujući komad urnebesno snižene cijene od koje vam se od sreće zamrači pred očima.
Uspijete li u tome, osjetit ćete predorgazmičko uzbuđenje o kakvom niste ni sanjali, a kamoli se nadali doživjeti držeći u ruci komad tkanine ili visoku potpeticu! Užitak je zagarantiran i traje i traje…:-)))

Mislim da sam, unatoč nesportskim genima, konačno našla sport u kojemu sam, bez premca, vrhunska natjecateljica! 😉

Text by Durica

Posted by on Sep 14 . Filed under Kolumne, Text by Durica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA