Home » Inspiracija, Trendovi » Please, touch…it is cashmere!

Please, touch…it is cashmere!

Kad sam pred  par godina na poklon od jedne Talijanke, stare prijateljice, dobila majicu od rebrastog pletiva, kratkih rukava iz kašmira, skoro da se nisam vadila iz nje. Nosila sam ju u svim mogućim kombinacijama, uz jeans, vunene suknje, haljine, štofaste hlače a nerijetko su me neki znali pitati kako mi nije hladno u majici kratkih rukava usred zime.

E, to su mogli znati samo da su  ju imali na sebi. Toliko meko, toplo pletivo nisam nikad prije imala. Gotovo sam imala osjećaj da ne nosim ništa na sebi a opet ugodno grije.Nije slučajno da se vlakna kašmira koriste i za tanke odjevne predmete, ona mu daju potrebnu toplinu i visoku estetsku vrijednost. Kako sam malo bolesna, više vremena ovih dana provodim uz računalo…posjetih stoga danas jednu zanimljivu stranicu i tvrtku,  čije bih proizvode voljela imati u svojem ormaru.

Kako sam proizvod iz kašmira odavno isprobala ( a i danas moja majica ima isti oblik i mekoću, unatoč nošenju i održavanju), smatram i dalje da niti jedna kuna, iako ih treba poprilično izdvojiti za neki od ovih proizvoda, nije uzalud bačena. Štoviše, topao kašmir šal upravo ovih dana, kad se borim s prehladom, dobro bi mi došao.

Iz ljubavi prema kašmiru, nekoliko riječi o ovom vrhunskom vlaknu. Kašmir vlakno prirodnog je porijekla, dobiva se od kašmirske koze ( staništa koja bira tvrtka Fraas: Mongolija, Nepal, Tibet). Za upotrebu i daljnju obradu uzimaju se samo unutarnja vlakna , s prsa i vrata  ( Duvet).

Zbog njihove male količine, potrebno je otprilike deset kašmirskih koza da bi se dobio poznati Chunky Cashmere proizvod. Vlakna kašmira najcjenjenija su, najplemenitija i najfinija vlakna na svijetu.

Kašmir je uvijek bio poznat po svojoj kvaliteti, mekoći i toplini koju je u stanju proizvesti. Kašmir proizvede 40% više topline od vune i puno bolje upija i ispušta vlagu. Stoga ne čudi njegova svestrana primjena, u odjevnoj, tekstilnoj industriji te industriji madraca i posteljnog rublja.

Klik na stranicu uvodi vas u čaroliju, koja mami na dodir … www.fraas.com
Još jedna odlična stanica za uživanje, u ovo kišno poslijepodne… www.allude.de

Posted by on Nov 6 . Filed under Inspiracija, Trendovi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA