Home » Inspiracija, Trendovi » AAA Replica

AAA Replica

Ljudi za novac rade svašta, često ne možemo ni zamisliti na što su sve spremni. Stigao mi je danas mail od jedne azijatkinje, kolegice – dizajnerice, s kojom sam povezana preko LinkedIna, u kojemu me informira o svom fantastičnom novom zaposlenju u tvrtki koja izrađuje vrhunske replike modnih dodataka u koži, pogađate, najpoznatijih svjetskih dizajnera.

Kako nisam pobornik kupovine neoriginala ( iako sama nemam u originalu prestižne torbe čija se vrijednost kreće do par tisuća EUR ), mail me na početku samo površno dotakao, pozdravih je na brzinu u replayu, ne razmišljajući previše o njegovom sadržaju i odoh za svojim poslom.

Međutim, ispijajući kavicu, njen web site nije mi izlazio iz glave pa sjedoh za računalo i malo istražih. Ne, ponovno ne u namjeri da si kupim kopiju jer to nikad ne radim već da doznam je li zaista riječ o vrhunski odrađenom falsifikatu, koji je, btw. strogo kažnjiv u razvijenim zemljama.

Dodatno me na to ponukala nedavna diskusija s jednim od mojih modela, koji mi tvrdi da su naše ulice, škole, razredi, uredi, diskoteke puni takvih falsifikata pa se pogrešno stiče dojam da, netko, tko npr. nosi traperice s D&G pločicom na stražnjem džepu i glumata u Lacoste tenisicama i s Diesel torbicom na ramenu, „pliva u lovi“.

1813118140

No, ta priča o „velikoj lovi“ ne drži vodu…često je riječ o vrlo neimućnim, da ne upotrijebim drugi izraz, osobama, koje na taj način žele svratiti pažnju na sebe i uspostaviti kontakt s osobama kojima je prestiž i modna marka vrlo, vrlo važna tema u životu. Ako još ne znate, naše je tržište preplavljeno falsifikatima najpoznatijih svjetskih imena…koje ne plaćamo malo.

Pa, po savjesti i izboru, najbolje da odmah odlučimo hoćemo li uništiti Varteks i njemu slične do kraja. Hoćemo li se, najčešće, kao nacija, prešetavati u lažnom ili ukradenom Hugo Bossu man ili woman linije ili domaćem proizvodu, koji je proizvela domaća ruka, koja u istom pogonu jednako kvalitetno šiva za Coverija, Bossa i slične. Pa ako kvalitetno konfekcionira za Boss, kako ne bi za domaće poslovne linije, jednako dobrog dizajna.

Da ne spominjem koliko je općenito ignoriranje domaćeg proizvođača na polici ili vješalici pogubno za naše gospodarstvo a time i sve nas. Ako vam se da tražiti, kopati, prevoditi i malo pažljivije čitati, donosim za vas tu stranicu…pa prosudite sami. Razumijem da se ljudi, da bi preživjeli, bave svim i svačim ali ne mogu ostati ravnodušna na sva moralna pitanja koja se pritom postavljaju…naročito kad mi uredno stigne uplatnica za porez…

http://www.aaareplicas.com/

Posted by on Nov 6 . Filed under Inspiracija, Trendovi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA