Home » Fashion report » Lady in red

Lady in red

Američki psiholozi poručuju: muškarcima su žene najviše seksi u crvenom! Možda je mala crna haljina bezvremenski klasik koji je predstavila Coco Chanel, ali za najbolje rezultate lova preporučuje se crvena kombinacija.

Psiholozi Sveučilišta Rochester su proveli pet studija sa 125 muškarca kojima su pokazane fotografije žena, uokvirene u crvenu, bijelu, sivu, zelenu ili plavu boju, te slike žena u plavoj ili crvenoj košulji. Na temelju ljestvice od jedan do sedam (sedam bodova za najviše seksipila), stručnjaci su ustanovili kako je crvena odjeća nadodala 1,25 boda ukupnoj ocjeni privlačnosti žena.

“Ustanovili smo samo rezultate za privlačnost: muškarci nisu ocijenili žene u crvenom kao pametnije, nisu rekli da su simpatičnije ili da imaju bolju osobnost – samo su ih ocijenili seksipilnijima i vizualno privlačnijima”, upozorio je voditelj istraživanja Andrew Elliot.

Stručnjaci smatraju kako crvena boja sa sobom nosi konotaciju Valentinova, srca i intimnog rublja, te stoga ljudi pretpostavljaju kako je ona stavljena u seksi kontekst. ”

Ako žene kojima se sviđa partner s kojim su na spoju obuku nešto crveno, one šalju poruku muškarcu koje on nije ni svjestan – a poruka glasi: `da, zainteresirana sam i slobodna!`”, izjavio je Elliot. ( izvor: ordinacija.hr)

Crvena stiže na jesen, u raznim nijansama i uzorcima. Ne zaobilazite!

[youtube id=”0-vVbN5kn2E” w=”560″]

Posted by on Jul 18 . Filed under Fashion report. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA