Home » Interview, Models, Modna fotografija » Modeli: Dejan Janković

Modeli: Dejan Janković

Dejan i ja imamo dosta toga zajedničkog. Npr. oboje volimo modu, aktivno se modom već dugo bavimo, stalno smo u nekoj jurnjavi, poslu, planovima, volimo društvo ali kad treba dogovoriti kavicu, nije nam lako uskladiti slobodne termine, gotovo smo neuhvatljivi, nedostupni.

Pored toga, dio smo hrvatske modne scene. Hoćete dalje? Volimo putovanja. Naročito na Zapad. Dejan samo malo češće putuje od mene i boravi po najljepšim i najzanimljivijim svjetskim metropolama.

Još? Zadovoljni smo svojim izgledom i poslovnim uspjehom, uvijek dobro raspoloženi  pa rado širimo i pozitivnu energiju oko sebe. Ostali smo dobri i s onima koji su nas u svijetu mode probali i zeznuti.

Dakle, sve je ovo bio povod da ga pozovem u goste na moj portal no i brojni njegovi uspjesi u manekekstvu i modelingu. Teško ga je ne primijetiti jer puno radi i na našem terenu, on je model koji gricka potpeticu zgodne brinete na Pekovoj reklami.
Poslah mu pozdrave ovih dana preko granice, trenutno nije čak jako ni udaljen, nekih 180 km od mene i pozvah ga na kavicu u Osijek, po povratku. Eto, sad joj se nadam ali zaboravih pitati je li letio do Bg.

Zahvaljujem  Marku Zuckerbergu što mi  je omogućio  druženje s Dejanom i opciju chat. Ne bi ovog interviewa bilo bez njegovog slavnog izuma. Dejan i ja volimo tipkati. Iako imam puno prijatelja i prijateljica modela, on mi je nekako najsimpatičniji ali i najsličniji po načinu razmišljanja. Bez obzira na poslovne uspjehe, ostao je drag i srdačan, uvijek raspoložen za šalu i druženje.

– Gdje si sad? – upitah.
– Evo, Beograd…
– Dakle, opet radno. Ovaj put si bliže no ikad za kavicu. – nasmijah se –ajmo na pitanja.
– Ajmo. Pucaj.
– Godine?
– 23.
– Pa kako ti, nogometaš, u svijetu mode, model, maneken?! Ne bi li trebalo biti u poznatom hrvatskom stilu, ti slavni nogometaš,  djevojka uspješna manekenka?

– Haha, sasvim slučajno. U trgovini mi je prišla jedna djevojka i pitala me želim li biti model. Da, naravno da sam tada pomislio kako se zafrkava sa mnom.  Do tada sam ganjao loptu, razmišljao o nogometnoj karijeri, studirao pravo…
– Znači, njoj možemo zahvaliti što te danas gledamo u raznim modnim editorijalima, od domaćih do svjetskih.
– Pa da… Prvi sam posao radio za Smart Martimex , vjeruj mi taj shooting neću nikada zaboraviti. 🙂 Zahvaljujem i  ovim putem Belizaru Valiću što je imao dobre živce. 🙂  Prvu reviju sam nosio za Ivicu Klarića na Fashion hr.-u u Varaždinu …. i tako je sve krenulo …

– Za koga si još radio u našoj zemlji?
– Za sve kojih se možeš sjetiti. Haha, za puno njih.  Za tebe još, eto nisam ali biti će prilike…U Hrvatskoj sam radio sa svima, vani za DG, Marina Yachting, Christian Audigier, Ed Hardy…

– Top model, dakle? Družim se s top modelom?
– Haha…ma kakav…
– I, za koga je bilo najljepše raditi, ako smijem pitati? ( znam, znam, nije pristojno pitanje al ja baš takva pitanja volim postavljati)
– Ne mogu izdvojiti nikog, svaki mi je posao drag podjednako. Svaki model  vrlo dobro zna kako je teško dobiti posao, konkurencija je i u ovom poslu jaka. Cijenim svakog kreatora a posebno me veseli suradnja s novim ljudima, novom  ekipom.
– Planovi do kraja 2010?
– Do kraja godine u planu imam London i Milano  a ostalo ćemo vidjeti kad bude sigurno …
– Uvijek me zanimalo, kakvi su castinzi vani. Ti si ih puno odradio…
– Gotovo isti kao i kod nas. Samo, svaka modna kuća ili magazin tamo organiziraju svoj casting. Tada pristižu na njega svi modeli koji su trenutno IN TOWN a ima ih, vjeruj mi, dosta pa čekaš i čekaš u dok dođe red na tebe. Ako  si sretnik pa nema još nikoga ( a to je stvarno rijetkost), obaviš brzo…Posao modela zaista nije jednostavan i nije ga lako dobiti. Eto, ja sam imao priliku raditi za velike svjetske brandove.
– Editorijali?
– Men’s Health, FHM, ROUND, LUXOS…
– Kampanje?
– Marina Yachting, Ed Hardy, Peko. To su samo neke, u našoj zemlji odradio sam ih puno.

– Blago vama modelima, imate priliku puno putovati, vidjeti razne svjetske metropole. Gdje si ti sve bio, radio…?
– Barcelona, LA, Las Vegas, Milano, Beograd, Ljubljana.
– Sigurno si tamo puno shoppingirao. Honorar trošio na skupe krpice s potpisom…- opet ja, provokativno.
– Pa i ne, mogu ti reći. Privatno ne marim previše za modu, trendove, odijevam se pretežno sportski, za posebne prigode i izlaske više po osjećaju,  trenutnom raspoloženju. Ne patim na brandove ali imam i ja pokoji komad odjeće s poznatom etiketom u ormaru.
– U zadnje vrijeme primjećujem poplavu glazbenog neukusa u manekenskim krugovima. Neću ni  spomenuti što me najviše iritira kod glazbenog  izbora naših modela. Nadam se da nisi u toj grupi i slušaš neki drugi stil…
– Ma ja sam prilagodljiv. Sviđaju mi se razni glazbeni pravci, sve ovisi o mom trenutnom raspoloženju i društvu.
– Voliš čitati knjige?
– Aha. Naročito djela iz Realizma. Fascinira me to razdoblje.
– Filmovi? Kakve voliŠ?
– Jako volim komedije i drame.

Hm, pomislih, pa što ga još nisam pitala? Dio o tulumima i ludim izlascima po svjetskim metropolama,  ma koliko možda bio zanimljiv, izostavih jer znam da top modeli paze na svoj izgled i uvijek žele izgledati svježe, odmorno. Dejan mi uvijek tako izgleda, dakle, ili ne izlazi pretjerano ili vješto skriva neispavanost i umor. 😉

Otkrio mi je još i da nema uzora u manekenskom svijetu te da mu je u životu uzor otac a na upit o domaćoj modnoj sceni , Dejan je odgovorio samo pohvalno i u poztivnom duhu:
– Hrabro naprijed! Imamo dosta mladih, talentiranih i sposobnih ljudi pa se uz red, rad i disciplinu može puno postići. I nikad ne zaboravite, važno je vjerovati u sebe!

Posted by on Jul 14 . Filed under Interview, Models, Modna fotografija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA