Home » Stil » Jeste li za Preppy?

Jeste li za Preppy?

Savršeni look ljeta 2010? Mnogi stilisti kažu – American Preppy!

Što znate o njemu, osim da je to udoban, elegantan stil?!?  Preppy potječe s istočne obale SAD-a i bio je  vrlo popularan 1980-ih a povezan je i s Ivy league stilom odijevanja, popularnim među polaznicima Harvarda i Yalea, kasnih pedesetih.

Ovaj look je čist, uredan, djeluje imućno, često ga povezuju sa snobizmom no osjećati se ugodno u vlastitoj odjeći nije grijeh, zar ne? Preppy look pun je svijetlih pulovera s boldanom linijom, ostale odjeće jakih boja no u posljednje vrijeme pristiže mu  i nešto pastelnih, svjetlijih pa čak i bijela. Čine ga i Chinos svijetlih boja, strukirani blazeri, baseball jakne, cardigani…

Pravi Preppy  je osoba koja nosi:  Polo Ralph Lauren, Lilly, Brooks Brothers, Lacoste, LL Bean, polo majice, khaki hlače, bermude, suknje A-linije, oxfords, vrpce u kosi, remenje, grafičke uzorke,  veste ležerno vezane  oko vrata.

Preppies vole monograme i luksuzni nakit. Školovani su često u privatnim školama i na poznatim sveučilištima. Preppy muškarac je uvijek svježe obrijan, čiste, glatke kože. Kosa mu je valovita, malo duža, sjajna. Preppy žena ima često dugu, ravnu kosu, konjski rep. Zovu ih i šminkerima.

Pet preppy odjevnih predmeta koji mogu osvježiti vaš summer look:
1. cardigan
2. strukirani blazer
3. chinos hlače svijetle boje
4. baseball jakna
5. bermude ( s crtom po sredini nogavice)

[youtube id=”nHpUMnRv1MU” w=”560″]

Posted by on Jul 11 . Filed under Stil. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA