Home » Dizajn, Inspiracija » Soba na drvetu?

Soba na drvetu?

Osobno ne poznajem niti jednu odraslu osobu koja u djetinjstvu bar jednom nije pomislila o životu u kućici na drvetu i bijegu u vlastiti mali svijet. Kao djevojčica, stalno sam o tome maštala a kako zbog strogih roditelja  ipak nisam uspjela izgraditi svoju vlastitu, često sam u jednoj nestručno sklepanoj, u susjedstvu, bila gošćom.

O sobama na drvetu i to o luksuznom hotelskom smještaju, maštaju mnogi dizajneri i arhitekti koji su u duši velika djeca i vole život u potpunom skladu s prirodom.

Želja im je ponuditi novo iskustvo življenja u blizini prirode i velikih prirodnih ljepota.

Tree Hotel, jedan od novijih, u Haradsu, na sjeveru Švedske, 60 km od Arktičkog kruga, jedno je takvo dizajnersko ostvarenje koje ostavlja bez teksta barem par minuta.

Vrhunski hotel osmislili su  i projektirali švedski arhitekti Tham i Videgard Hansson a biti će otvoren za tjedan  dana i raditi tijekom cijele godine. Gostima će na raspolaganju već ovaj mjesec biti četiri sobe a do listopada još dvije, pod nazivom UFO i Soba s pogledom.

Omogućiti će gostima jedinstveni doživljaj boravka u šumi, ugostiteljsku ponudu baziranu na lokalnom jelovniku mještana i visoku kvalitetu usluge.  Čitav koncept temelji se na ekološkim principima.

“Naš cilj je da za pet godina imamo 24 sobe koje će urediti različiti arhitekti”, izjavio je suosnivač neobičnog hotela Kent Lindvall.

Prvih šest neobičnih i jedinstvenih soba dizajniralo je pet različitih arhitekata.
“Ovako nešto ne možete naći u cijelom svijetu. Ovaj hotel je apsolutno jedinstven”, istakao je Lindvall, dodajući kako će se hotel savršeno uklopiti u okolinu.
“U ovom mjestu priroda je netaknuta i mi je želimo takvom i očuvati. Nećemo dozvoliti ni vožnju motornim saonicama.”

Cijena?!? Boravak u luksuznom ali prirodnom okružju za dvije osobe naplaćivati će se 555,50 dolara.

Posted by on Jul 11 . Filed under Dizajn, Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA