Home » Inspiracija » It- Pieces from vacation!

It- Pieces from vacation!

Kad u naše krajeve stigne inozemni turist, što mu možemo preporučiti da kupi i ponese sa sobom kao uspomenu a da je funkcionalno, da to može i odijenuti, staviti kao ukras na odjeću, obuti?

Koliko nas zna nabrojati  proizvode koje tada imamo na raspolaganju?!? Usuđujem se reći da osobno znam do deset artikala koji ponosno nose markicu hrvatski proizvod.

No, kako ovamo spadaju i neodjevni proizvodi, spisak je ipak poveći. Kao mali podsjetnik za poklon, gostu – turistu, uvijek možete odabrati nešto od nabrojanog:

Paška i lepoglavska čipka, kolekcija morčići, ogrlica Kraluž,  hrvatska muška odijela Gena, proizvodi Petrinih pletilja, kravate Croata.

Ako ste ikad mislili da je u inozemstvu spisak proizvoda koji možete obući i ponijeti sa sobom kao suvenir veći, malo ste se prevarili. Ono što se vani nudi samo je puno bolje prezentirano nego kod nas. Tako je nezamislivo otići u Bretanju pa se ne vratiti s majicom u marine stilu, onom nalik majicama francuskih ribara iz tridesetih jer tamo  ju nećete moći zaobići.

Original je dostupan kod st. Jamesa, 5 Rue Saint- Vincent, Saint Malo, za 60 EUR.

Pođete li u Prag, ne zaboravite pogledati čipkaste bluze, suknje, starinski vezeni lan, folklorne vintage elemente na odjeći, nalik onoj iz 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća.

Adresa: Antique Ahasver, Prokopska 3, Prag 1, Mala Strana.

Španjolska je poznata po koži i espadrilama.

Ove su platnene cipele poznate još od 1927. Zahvaljujući Yves Saint Laurentu od kraja šezdesetih i kao sexy wedges.

Adrese na kojima možete naći original castaner espadrile, trendovsku varijantu na: http://www.castaner.com/

Alexander Mc Queen ga je volio kao print, na maramama, prihvatile su ga i Sienna Miller i Kate Moss. Imate li 1000 EUR viška, iz Venecije se ne vraćajte bez Codognato prstena, u obliku mrtvačke glave. Svaki je unikat i ima svoju vlastitu crnu povijest.

Adresa: Codognato jewelry, Sestiere San Marco, Venice

Klompe su opet IN! Originalne možete nabaviti u Švedskoj, putujete li tamo, za 130 EUR. Info: http://www.swedishhasbeens.com/

Prema vašoj želji mogu vam izraditi torbu u Tanner Krolle, 43 Berkeley Square, London

Posted by on Jun 23 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “It- Pieces from vacation!”

  1. Thanks for sharing, I found this article while surfing for lyrics, interesting comments and great points made.

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA