Home » Inspiracija, Slide » Čisti okviri, savršen make up

Čisti okviri, savršen make up

Već nekoliko sezona, moderne su dioptrijske naočale većih okvira, a dizajneri eyewear linija, nadmeću se u atraktivnosti modela pa je teško odlučiti se samo za jedan. Supermoderni XXL okviri izgledaju cool, ali prekivaju dobar dio obraza, što može ugroziti ten i make up.
Stoga je dobro, ukoliko nosite dioptrijske naočale i redovno se šminkate, držati se nekih savjeta.

Prije upotrebe make upa, tonirajte lice tonerom s voćnim kiselinama, koji sadrži i blagi peeling. Na taj način, bolje će prianjati sredstva za njegu lica. Nakon kreme za lice nanesite primer, kao bazu za make up i popunjavanje pora te nakon toga lagani puder, koji se dobro povezuje s kožom.
Idući korak čini najveću razliku – umjesto pudera u prahu, koji je tona tekućeg pudera, upotrijebite puder bez pigmenata, što će okvire vaših naočala održati čistima!

Na naočalama se tokom dana nakupljaju bakterije, razne čestice, ljuskice kože, ostaci make upa, a sve to u dodiru s kožom, može začepiti pore, uzrokovati prištiće i razna upalna oboljenja kože.
Za čišćenje lica na kraju radnog dana, koristite gelove na bazi salicilne kiseline.

Posted by on Apr 10 . Filed under Inspiracija, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed

Najnovije

Bikini luxe

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA