Home » Inspiracija, Slide » Čisti okviri, savršen make up

Čisti okviri, savršen make up

Već nekoliko sezona, moderne su dioptrijske naočale većih okvira, a dizajneri eyewear linija, nadmeću se u atraktivnosti modela pa je teško odlučiti se samo za jedan. Supermoderni XXL okviri izgledaju cool, ali prekivaju dobar dio obraza, što može ugroziti ten i make up.
Stoga je dobro, ukoliko nosite dioptrijske naočale i redovno se šminkate, držati se nekih savjeta.

Prije upotrebe make upa, tonirajte lice tonerom s voćnim kiselinama, koji sadrži i blagi peeling. Na taj način, bolje će prianjati sredstva za njegu lica. Nakon kreme za lice nanesite primer, kao bazu za make up i popunjavanje pora te nakon toga lagani puder, koji se dobro povezuje s kožom.
Idući korak čini najveću razliku – umjesto pudera u prahu, koji je tona tekućeg pudera, upotrijebite puder bez pigmenata, što će okvire vaših naočala održati čistima!

Na naočalama se tokom dana nakupljaju bakterije, razne čestice, ljuskice kože, ostaci make upa, a sve to u dodiru s kožom, može začepiti pore, uzrokovati prištiće i razna upalna oboljenja kože.
Za čišćenje lica na kraju radnog dana, koristite gelove na bazi salicilne kiseline.

Posted by on Apr 10 . Filed under Inspiracija, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA