Home » Trendovi » Porculan dinastije Ming kao inspiracija za ženstvene kreacije

Porculan dinastije Ming kao inspiracija za ženstvene kreacije

Volite li spoj bijele i plave, cvjetni uzorak, porculan i slikarije  na Ming vazama, svidjet će vam se i look, primijećen na poznatim damama, koje povezuje ista modna tema.
Ming vaze, koje povezujemo s dinastijom Ming (vladala je Kinom od 1368. do 1644. godine),  inspiracija su mnogim umjetnicima i dizajnerima, a ove sezone nadahnule su dizajnere modnih kuća Dior, Oscar de la Renta, Alice Temperley. Printevi koje su ponudile spomenute kuće, neodoljivo podsjećaju na oslikane porculanske vaze, koje su tokom dinastije Ming  dobivale ugodnu plavu glazuru.

Model Natalia Vodianova primijećena je u Diorovoj kreaciji, luksuznoj svilenoj bluzi cvjetnog motiva, koju je kombinirala sa satenskim hlačama; Selena Gomez odlučila se za Oscar de la Renta duo – top i suknju visokog struka, oboje istog cvjetnog motiva, a model Jodie Kidd primijeéna je u ženstvenoj haljini potpisa Alice Temperley.

Da print, za koji je inspiracija Ming vaza, nije nosiv samo u svečanim prigodama, dokazuje i Maya Thurman, koja je svoju bluzu potpisa Dior kombinirala uz jeans i sneakers, u casual stilu.

foto celebzz.com, gofugzourself.com

Posted by on Nov 2 . Filed under Trendovi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA