Home » Inspiracija » Nebo iznad Vrgorca zasjalo svjetlima letećih lampiona

Nebo iznad Vrgorca zasjalo svjetlima letećih lampiona

Vrgorčani i njihovi gosti pustili su u nebo nekoliko stotina letećih lampiona na sedmom Hair Smile-u i zaželjeli dobre želje za djecu s posebnim potrebama

Trećeg dana lipnja održan je sedmi Hair Smile u Vrgorcu. Ovogodišnji program upotpunjen je novim sadržajima pa je osim edukacijskog dijela za frizersku struku, u kojemu su sudjelovali frizeri iz tima The Barbers i Label M. Morroccanoil te tradicionalne modne revije ljetnih frizura, koju su nosila i djeca s Downovim sindromom, održan interaktivni show „Dan u laboratoriju ludog znanstvenika“ kreiran za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, u produkciji umjetničkog poduzeća „La La Land“ . U nebo su tom prilikom pušteni popularni leteći lampioni.

Ovogodišnji program vodili su voditeljica Turističke zajednice grada Vrgorca, gđa. Željka Opačak i mladi student glume koji je utjelovio Ludog znanstvenika, Miro Čabraja.

Cilj ovog projekta bio je prikupljanje donacija za udruguOsmijeh“ iz Vrgorca i Down Syndrome Centar Pula. Udruga „Osmijeh“ usko surađuje s pulskim Down Centrom jer je upravo ondje glavno sjedište u Hrvatskoj za osobe s Downovim sindromom. Donacije su se prikupljale od prodaje ulaznica za stručni dio programa te od letećih lampiona, a sav prikupljeni novac otišao je u prilog navedenoj Udruzi i Centru.

Da je projekt prošao uspješno govori činjenica da gosti željno iščekuju događaj i sljedeće godine, a djeca su se već raspitala hoće li ih ponovno posjetiti Ludi znanstvenik i njegova suradnica Mirna Ostrošić. Profesionalnost, društvena odgovornost i odlična atmosfera kojoj su pridonijeli svi sudionici sedmog Hair Smile-a dokaz su da za humanitarnost ima mjesta i u maloj sredini i da je potrebna samo dobra volja ljudi da se napravi nešto što svi pamte kao lijepu uspomenu.

 

Posted by on Jun 12 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA