Home » Savjeti, Trendovi » Inspiracija: Dinastija glamour style

Inspiracija: Dinastija glamour style

Bandeau topovi, majice jakih boja s printom, uz tajice i čizme s printom, zlatne bomber jakne i leo uzorak, prugice i asimetriju, kao kontrast printevima geometrijskih motiva, flare jeans i crop topovi u kombinaciji, marame oko glave, rupci vezani ispod brade, asimetrične šljokičaste haljine širokih ramena i naglašenih rukava, ljubičasti blazeri s pink paspulima i našivenim džepovima, pink šeširi, bijele haljine i zlatno remenje s resicama ili karikama i okruglim kopčama, skriveno kopčanje s remenjem u području struka, šal ovratnici (waterfall) i kombinacije geometrijskih topića sa kratkim hlačicama…popis je zaista dug i impresivan a odnosi se na sam kraj modnih sedamdesetih i početak osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Yuppie dekadu osamdesetih obilježili su kult tijela, konzumacije i karijere pa tako stilom ovog desetljeća dominiraju asimetrične haljine jarkih boja (zelene, ljubičaste, pink) i često psihodeličnog uzorka ili posute šljokicama. Tu su i cipele s remenčićima i širom vrpcom u području gležnja, volumniozne bluze geometrijskog printa i klasični pepita.

No to nije sve, mantili pastelnih tonova i zlatno, široko remenje, torbe grafičkih uzoraka s lancem, puno ciklama tona, obilježili su tzv Dinastija glamour style. Power žena tog razdoblja, željela je jedno – oversized odjeću za svoj veliki nastup, kako bi pokazala svoju moć. Ona je uključivala pojačana, široka  ramena (pojastučena) i agresivni sex appeal. Ljepotice su ovim stilom otkrivale i izražavale “zvijer” u sebi.

Nadahnuti upravo ovim modnim razdobljem, mnogi su dizajneri posegnuli za njegovim elementima. Uspješno ili neuspješno, prosudite sami, a na vama je i da birate je li ovo stilsko razdoblje namijenjeno vama ili ste za tek nekoliko njegovih elemenata.

foto: fashionisers.com, thenandnow, pinterest

Posted by on Dec 2 . Filed under Savjeti, Trendovi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA