Home » Savjeti, Slide, Trendovi » Nosi se bio moda!

Nosi se bio moda!

Philomena Zanetti, Luxaa, Lanius…jeste li već čuli za ova modna imena?

Julia Leifert svoj je label Philomena Zanetti osnovala 2014. s idejom održive mode i bio sirovina stoga su materijali korišteni u kolekcijama označeni sa GOTS (Global Organic Textile Standard) i dolaze iz Europe.
Cijene odjevnih predmeta kreću se od 200 – 500 EUR a kolekcije obuhvaćaju modele jednostavnih geometrijskih formi, često proširenih (oversized) u pastelnim i neutralnim tonovima, koji se zbog basic karaktera lako kombiniraju uz ostatak garderobe.

Zadnji Lookbook, za hladno razdoblje snimila je Rebecca Munro, pozirajući ANNY CK. Hairstyle i makeup su rad beauty artista Katharine Handel.

Pored Philomene Zanetti, sve su popularnija imena Luxaa i Lanius. Iza Luxee stoji Anne Trautwein, inspirirana recikliranjem i brigom za okoliš, socijalnim radom. Njene kolekcije također sadrže modele jednostavnih formi, uglavnom sivkastih i plavih tonova a od materijala najzastupljeniji su flanel i bio – pamučni popelin.

Proizvodi koje nudi Luxaa izrađeni su u Njemačkoj i Poljskoj.

Iza Laniusa stoji Claudia Lanius, koja je label pokrenula 1999. odlučivši se pritom na eko proizvodnju sirovina. Cilj njenog modnog izričaja je kreirati modu dobru i ugodnu za kožu, koja stvara dobar ugođaj. Lanius bira uglavnom vunu i pamučni popelin kao sirovinu. Bio moda, populariziranjem ovih modnih imena, postaje sve bitnija u modnim krugovima i prerasta nekadašnji image problem.
Svoju sve veću popularnost eko moda može zahvaliti proizvodnji u humanim uvjetima, prema čovjeku – radniku i životnom okruženju.

foto: designscene.net

Posted by on Nov 19 . Filed under Savjeti, Slide, Trendovi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA