Home » Trendovi » Sa Used jeansom i u zimu!

Sa Used jeansom i u zimu!


Na tržištu nema čega nema ali vi ste i dalje vrlo izbirljivi a željeli biste se okušati i u ponekoj DIY tehnici? Neke od njih, vašem starom ili novom jeansu, nabavljenom na rasprodaji pa čak i u supermarketu, mogu podariti potpuno novi look, koji će zainteresirati prijatelje i promatrače.
Donosimo nekoliko trikova  za postizanje vintage efekata:

Jeans porubite kao da je već nošen, na sljedeći način: kad ga porubite na željenu duljinu, donji kraj malo izgrebite čvrstom četkom ili šmirgl papirom. Koristite rukavice da se ne ozlijedite.
Jeansu možete dati used look i tako da ga jako uprljate,  a onda očistite dry cleaning tehnikom koja ga neće potpuno očistiti te ga namočite u vodu, u kojoj je sredstvo za pranje tamne i crne odjeće, koje će ga lagano obojiti. Zatim ga zarolajte u ručnik i stavite sušiti.
Jeans također možete tretirati i morskom vodom, istrljati ga pijeskom  i ostaviti tako sušiti. Potom ga tretirajte kamenom, opet namočite u slanoj vodi, isperite u čistoj vodi i ostavite sušiti na suncu.

Jeans se za ovakve eksperimente, najviše isplati kupovati ljeti, na talijanskim seoskim tržnicama kad mu jako padne cijena a od starijih komada koje više ne nosite, možete izraditi atraktivne torbe i bermude za hladnih dana, kad vam se ne izlazi van. Dodate li jeansu kamenčiće, ukrase, čipke, trakice, djelovat će kao nov. Neki modeli, porijeklom iz Amerike, Ernest Sewn, Antik Denim, Chip & pepper, Rock & Republic ondje koštaju trećinu cijene manje pa ih pokušajte nabaviti direktno.

Usprkos dodanom elastinu neki jeans izgubi formu a drugi se iskrza i haba na pregibima no nabavite li jeans ravno krojenih nogavica, šanse da s vremenom gubi oblik su manje.

Vlastiti It komad možete napraviti pomoću ukrasa i dugmadi iz perlmutera, štrasa, zlatnih prošiva, metalic dodataka i boja za tekstil.

Modeli na fotografijama: mytheresa.com

Posted by on Dec 21 . Filed under Trendovi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA