Home » Savjeti, Slide, Trendovi » Hip, Hippie, hura!

Hip, Hippie, hura!

Neka cvijeće govori umjesto vas! Hippie moda je najbitniji trend sezone a jedan od prepoznatljivih uzoraka ovog razdoblja je cvjetni. Porijeklo ovog stila veže se uz London 1964. i boutique Biba. Kupci poput Stevie Nicks i Faye Dunaway u kreacijama iz Bibe ispjsale su povijest a krupni cvjetni uzorci i tkanine koje klize, resice, doživljavaju ove sezone veliki come back.

Hippie stil, iako ponajprije vezan uz boho izričaj, koji spaja naizgled nespojive materijale ali uključuje i one jeftinije izvedbe i lošije kvalitete, može biti i plemenit, ukoliko za styling birate kvalitetne materijale i elegantne tkanine kako biste postigli  feeling de luxe.
Nekoliko prijeldoga za economy styling: crna babydoll haljina iz mrežaste tkanine i transparentnog chiffona, koja u gornjem dijelu otkriva korzet. Kao modni dodaci koriste se satenske cipele i ukrasna marama oko vrata  i glave.

Poput hippie kraljice bit ćete u maxi haljini iz prozirnog chiffona, posutoj s pailletten a od nakita kombinirajte uz ovaj odjevni predmet perle i narukvice  s novčićima. Sedamdesete lijepo opisuje i crna bluza sa šal ovratnikom, našivenim volanima uz maxi suknju iz velura i čizme do koljena ili svilena haljina sa nagužvanim detaljima – reljefom, uz gladijatorice te jakne iz baršuna, kombinirane uz used jeans.
Stil sedamdesetih ne može bez jakni i mantila iz janjeće kože (ili imitacije) te korzet haljina obrubljenih krznom i capeova, često grafičkog uzorka i s resama te odjevnih predmeta izrađenih iz patchwork tkanina. Overknee čizme i naušnice  s kolutovima zaokružuju modnu kompoziciju.

Foto: mytheresa.com

Posted by on Nov 27 . Filed under Savjeti, Slide, Trendovi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA