Home » Slide, Stil » Inspirativni boho komadi za maštovitu jesen

Inspirativni boho komadi za maštovitu jesen

Boho je modni izraz i stil prihvaćen od romantičarki i umjetničkih duša, ponekad pomalo krivo interpretiran u kič varijanti a da ne biste slijedili krive primjere i pretjerali u brojnim dodacima, držite se njegovih osnovnih smjernica i svedite ga na profinjeni look, kojim će dominirati nekoliko ključnih detalja.

Tipičan boho izričaj čini mix odjeće ukrašene s pailletten, čipkom, perlicama i vezom, poput aplikacija na odjevnim predmetima (npr top ukrašen pailletten po vratnom izrezu i umetak od čipke u suknju). Ponekad su i čitavi odjevni predmeti interpretirani u materijalu obloženom s pailleten i vezom, čipkasti te prozirni i s dodatkom mašne (npr prozirni cape obložen pailletten uzorkom) te prsluci i bolera s dodatkom veza, perli i resica po obodu.

Od modnih dodataka boho čine clutchevi iz tkanine i s dodatkom navedenih aplikacija te broševa u obliku ruža. Odjevne predmete nadahnute boho stilom prepoznat ćete i po formi  koja je vrlo ženstvena, zvonasta, meka, s dodatkom volana i asimetričnih rubova ali i kombinacijama različitih vrsta materijala u jednom odjevnom predmetu, poput bluza iz muslina, kombinacija glatke i plisse površine te vezom od perlica.
Divan dodatak boho stylingu je i nakit, niske dugih nanizanih perlica ali i plemenitija varijanta iz kristala s privjeskom u cvjetnoj formi te viseće naušnice ( najčešće filigranske forme) s privjescima u obliku kapi. Boho se odlično slaže s odjećom u stilu 70-ih godina prošlog stoljeća.

Prilikom nabavke boho komada obratite pažnju na: Blistavost – aplikacije iz sjajnih perli i pailletten prisutne su često na vrlo jednostavnim formama odjeće a samt, svila, saten i chiffon daju odjeći retro elegantni dojam. Od accessoirea su tu još i češljići za kosu, rajfovi, prstenje s kamenčićima, uz ogrlice i naušnice a paleta boja u boho izričaju kreće se najčešće od sive i nježno ružičaste do bordeaux, uz klasičnu crnu.

Na fotografijama nekoliko modernih stylinga nadahnutih boho izričajem, u kojima je već samo jedan odjevni predmet ( npr top, pulover ili haljina) dovoljan da odvede modnu priču u boho pravcu.


Odjeća na fotografijama: mytheresa.com

Posted by on Oct 3 . Filed under Slide, Stil. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA