Home » Inspiracija » U potrazi za idealnim II

U potrazi za idealnim II

Žene sitne, nježne građe te visine do 160 cm često nazivaju „džepnim Venerama“. Jedan od primjera je Kylie Minogue. To su žene skladnih proporcija ali nježne građe pa premasivni odjevni predmeti i nakit ne gode njihovoj figuri. Lepršava odjeća i ona koja sofisticirano ističe njihovu ženstvenost, posebno ona s volanima, odličan je izbor. Djevojačku figuru još ima i Vanessa Hudgens. Ležerni krojevi haljina – košulja koje dosežu do ispod stražnjice te ne preveliki uzorci i cipele s visokim potpeticama odličan su izbor za nju ali i za vas ako pripadate ovoj skupini. Ukoliko haljina – košulja ima i tanak pojas od iste tkanine ili od kvalitetne kože ali isto uski i našivene duguljaste džepove na prednjici, iz istog materijala, napravili ste dobar izbor pri kupovini. Malene žene ne bi smjele nositi velike torbe jer ih one naprosto “progutaju”. Najbolji izbor su torbe srednjih dimenzija, dužine maxi. vaše podlaktice. Modni dodaci kao kvalitetne naočale, zanimljive narukvice s kamenčićima, cipele s remenčićima i torbe koje akcijom elemenata ( patent zatvarači, kopče ) na prednjici sugeriraju izduženi izgled poželjni su.

Dužina suknje i haljine do koljena ali i puno kraće, ukoliko su noge dobro oblikovane i vitke i mlađe ste dobi. Poželjan je i V izrez na haljinama i majicama. Širi donji dio tijela u odnosu na gornji, točnije manje grudi a širi bokovi, kruškolik, izduženi tip figure, vrlo je čest među ženama.

Suknje dužine do koljena idealne su kod jačeg donjeg dijela tijela, jakih bedara jer čine figuru vitkijom i izdužuju je na pravi način. Neka su tamne a mogu biti i povišenog struka. Birajte topiće i bluzice s vodoravnim naborima, naročito s puno njih u području preko grudi. Dobar je izbor i top empire kroja, vrlo ženstven i u V, naročito ako se veže oko vrata.

Žene sitnije građe profitiraju od jakni dužine do struka, koja ističe dobru liniju, naglašava gornji dio tijela bez pritiska. Za dodatne centimetre najbolje je birati jaknicu ( blazer) bez kragne, iz bouclea ili neke finije vunene tkanine, sa paspulima pastelnog tona. Ispod blazera najbolje pristaje bluza iz fine tkanine, mekog pada i nekog decentnog uzorka ili jednobojna,  koju je najbolje nositi uvučenu u donji odjevni predmet ( suknju, hlače). Suknje bi trebale biti uže i najdulje do koljena jer na taj način uređuju proporcije a hlače jednobojne, svjetlijeg tona, najbolje užih nogavica. Sitnoj građi dobro pristaju i asimetrični odjevni predmeti ( npr haljine) koje po sebi imaju reljef, volan odnosno neku interakciju.

Ne zaboravite ni cipele s visokom potpeticom, najmanje 4 – 5 cm što će dodatno izdužiti figuru. Kad imate problem širokih bokova, jako je teško naći odgovarajuće hlače.  Uzak struk a širi bokovi traže hlače ravnih nogavica ili čak blagi boot cut ako niste preniski. Tamne boje, bez uzoraka i hlače zapeglane po dužini kao i traperice tamne boje te prugasti blazer, produžuju figuru. Imate li snažnu, mišićaviju figuru, naročito široka ramena i nadlaktice poput Jessice Biel, pomoću nježnih, ženstvenih topića možete postići sklad. Imate li dobre noge i struk, ne zaboravite ponijeti cjevastu mini suknju a i moderne cipele s platformom. Odjeća nekompliciranih krojeva a decentnih dodataka također je dobar izbor za vas. Najbolje vam pristaje jednobojna odjeća ili ona s vrlo sitnim uzorkom. Prava opasnost su topići piton uzorka ili tonirani. Oprez!

Nives Stepinac Grgurić autorica je velikog broja članaka na fashion & lifestyle stranicama marla-design.com i whattafashion.com, na kojima obrađuje teme vezane uz modu i lifestyle, međuljudske odnose. Kao kolumnistica na portalima glam.hr i portaloko.hr obrađuje također teme iz spomenutih područja. U vezi suradnje i poslovnih ponuda molimo ostvarite kontakt putem obrasca na marla.com.hr

Posted by on Apr 8 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA