Home » Inspiracija » Veliki uspjeh hrvatskog umjetnika Maria Miše u Bogoti

Veliki uspjeh hrvatskog umjetnika Maria Miše u Bogoti

Umjetnik Mario Miše još jednom je dokazao svoje vrijednosti na svjetskoj sceni, dizajnirajući kostime za gala večer povodom otvorenja operne nacionalne kuće, “Teatra Colon” u Bogoti (Kolumbija).

Kazalište se otvorilo nakon punih šest godina renoviranja, gdje je i upriličena gala večer, a gostovalo je više od deset solista Royal Balleta i English national Balleta. Jedan od značajnih gostiju bio je “kolumbijski Billy Elliot” Fernando Montano, solist Royal baleta, kojem je ovo bio prvi nastup s kolumbijskom kompanijom. Čast za kostimografiju baleta “Le spectre de la rose” pripala je već vani proslavljenom hrvatskom umjetniku Mariu Mišeu.

Sav posao oko pripreme i dizajniranja kostima odradio se u Hrvatskoj a dovršeni su u Londonu. Kostime je Mario Maše ručno oslikavao više od 100 sati, a izgledom podsjećaju na pravo malo umjetničko djelo. Napomenimo da je Mario Miše za svoj rad primio ovacije i priznanje publike kao i poziv za daljnju suradnju što samo potvrđuje njegov status na inozemnoj sceni.

Text by Marijana Skender

 

Posted by on Sep 8 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA