Home » Inspiracija » Interview: Ivana Merčep

Interview: Ivana Merčep

Kako ste se našli u vodama PR-a?

Posao PR managera mi je bio, jest i ostat će veliki izazov za pregršt prednosti i nedostataka, koji će mi po svemu sudeći biti veoma atraktivne na neki način  i biti dio mene. Radi se o veoma zahtjevnom poslu gdje se cilja na veliku odgovornost, a moj početak svih početaka jest posao PR managera u časopisu The best shop, prije nešto više  godina, i rad u tom časopisu mi je iznimno zadovoljstvo  i iskustvo. Ovim putem se zahvaljujem gospodinu Mladenu Dragičeviću koji mi je bio vjetar u leđa, i još je uvijek.

 

Što sve podrazumijeva posao PR menadžera?

Toliko je kompleksan da bismo mogli dosta pričati o tom pitanju, ali svakako bih izdvojila organiziranje koje neprestano traje i nekako mi se čini da nema kraja; kad ipak dođe taj kraj, shvatiš da se isplatilo i da je bilo vrijedno truda.

 

Koje su prednosti, a koje mane vašeg posla?

Lijenost i sporost su dva nepoznata pojma u ovom poslu, a brzina, ljubav i volja za radom velike vrline.

PR-ovka ste modnih magazina The best shop i The men – kako ocjenjujete svoj rad u tim časopisima?

Moj trud je došao do izražaja – to je bilo itekako očigledno da su pohvale bile dobrodošle i očekivane, radim ono što volim i to je ono što me pokreće, daje mi snagu da i dalje nastavim istim putem do ostvarenja cilja koji mi je zadan.

 

Nedavno ste se našli u ulozi modela u seksi editorijalu snimljenom na Zidinama i Stradunu – kako je došlo do tog snimanja?

Do tog snimanja je došlo sasvim slučajno u dogovoru s dubrovačkim fotografom, mojim dragim prijateljem Željkom Tutnjevićem koji je prepoznatljiv po simpatičnim, kvalitetnim originalnim fotografijama, pa smatram da su takve bile i moje. Radilo se o jednom otkačenom snimanju koje je privuklo pozornost prolaznika, kako domaćih, tako i stranih. Na taj način sam se još jednom prisjetila kako je biti u ulozi modela.

 

Vidite li se i ubuduće u ulozi modela?

Ne vidim se u ulozi modela, ali povremeno se prisjetim tih lijepih dana.

Kako biste opisali svoj odjevni stil?

Ženstven, otmjen, primjetan, casual, ali sve zavisi o tome kako se osjećam.

Koje su vam omiljene modne marke i nosite li odjeću hrvatskih dizajnera?

Omiljene modne marke su mi Armani jer je elegantan, te Dolce, ustvari, sve što je elegantno, ali najbolje se osjećam u casual izdanju, a  od toga najviše jedriličarske marke, jednostavno su opuštene, prilagodljive za sve prilike. Nosim odjeću hrvatskih dizajnera, naravno, ima toliko interesantnih da ne bih sad nabrajala posebice.

Stojite iza organizacije brojnih projekata – koji od njih smatrate svojim najvećim uspjehom?

Moj najveći uspjeh i najdraži je što sam organizirala bratovu izložbu na zidinama, on je prvi slikar koji je uopće izlagao na zidinama. Dubrovačke zidine su same po sebi specifične i zahtjevne. Specifične zbog toga jer su izvrsna lokacija, zahtjevne zbog toga jer je veoma teško organizirati izložbu na takvom prostoru, jer su veliki  rizici u pitanju, kao npr. vremenske neprilike, akustika, itd…Bratova izložba je prava uvertira za nadolazeću krunu mog uspjeha u Milanu i Rimu, koju se nadam tamo i primiti i s ponosom  nositi u životu. Prisjećajući  se bivših projekata izdvojila bih neke od njih: koncert Davida Guette u Zagrebu i Splitu, Dubrovnik fashion, Modna ikona, Ford Super model, Splitski festival,Croatia boat show par godina, Biograd boat show, Izložba na zidinama akademskog slikara Mara Kriste, Izbor za Miss Dubrovačko – neretvanske županije,The best shop shopping night i mnoge druge.

 

Kako ste odlučili biti organizatoricom nedavno održanog Izbora za miss Dubrovačko – neretvanske županije?

Ponuđena mi je licenca i rado sam je prihvatila, čast i izazov mi je bilo da nakon šest godina tako nešto organiziram u Dubrovniku, jer to Dubrovnik i dubrovačka publika zaslužuju. Bilo je premalo vremena, ali ipak sam s odličnim timom uspjela na kraju. Dobra organizacija je ključ uspjeha u svakom poslu, tako i u ovom.

Jeste li zadovoljni cjelokupnim događajem?

Veoma sam zadovoljna i oduševljena, drago mi je čuti pohvale koje sam primila od svojih sugrađanki i sugrađana, a i šire od toga, koji su vrlo rado komentirali izbor u pozitivnom kontekstu. Nadam se da će ovaj događaj svima ostati u lijepom sjećanju te da će se održati i sljedeće godine. Kulturna crta i poveznica je nesvakidašnja i neobična na izborima ljepote, a ja sam ovim izborom pobila tu tvrdnju i dokazala upravo suprotno, i pokazalo se i više nego uspješnim.

 

Poslovni planovi za budućnost?

Izložba moga brata  u Milanu i Rimu pod pokroviteljstvom Hrvatske ambasade novi je izazov, a samim time i plan koji namjeravam ostvariti u prosincu i to će biti kraj godine, a početak vrhunca, nadam se, moga uspjeha.

Interview by Durica

Posted by on Sep 5 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA