Home » Inspiracija » Cipele nisu talent, dobrota jest!

Cipele nisu talent, dobrota jest!

Početak jedne divne suradnje, ovaj put sa riječkom književnicom Ingrid Divković. Donosimo jedan od zanimljivih tekstova u kojemu se Ingrid pita jesu li zaista cipele opsesija svake žene!

Draga M.M., ne bi se složila sa tobom… (čvrsto vjerujem da to isto žena može postići i bez cipela…)

Volimo ih, kupujemo, nosimo, i uvijek želimo više. Što i nije tako neobično. Cipele posjeduju magične moći. One obećavaju ljubav, uzbuđenje i mogućnost transformacije. Rubin crvene cipele vratile su Dorothy kući u Kanzas, čarobnjak iz Oza jedinstvena je i dirljiva priča koja je kroz 70 godina dotaknula srca ljudi diljem svijeta. Još i danas djevojčice udaraju petama ne bi li im magija ispunila želju. Jedna staklena cipelica je pomogla Pepeljugi da povrati svog princa, a pogledajte šta samo cipele predstavljaju u životu žena koje svakodnevno gledamo na televiziji.

Mnoge knjige su napisane o ženskoj fascinaciji cipelama. Cipele imaju osobnost – sexy sandale, elegantne salonke i otmjene čizme. Kada ih obujemo, postajemo nova, bolja verzija nas samih. Ako ih kupujemo više, otvaramo širom vrata novim mogućnostima.

Pitam se kojim to mogućnostima?

Cipele… kada su zamijenile status ‘predmeta‘ i postale ‘talent‘ kojeg želi posjedovati baš svaka žena?

U svom ormaru imam dovoljan broj cipela, danas bi rekla čak i previše. Posao kojim se bavim zahtijeva samo jedan pristojni par – kućnih papuča. Danas mi je to smiješno s obzirom da se sjetih sebe za vrijeme studentskih dana kako od 8 ujutro do 8 navečer paradiram u visokim potpeticama, pokušavajući uspostaviti ravnotežu između sebe i tla. I debelih skripti.

Ni uredski posao me nije štedio. Pozicija u firmi u kojoj sam radila zahtijevala je određeni ‘dress code’ što je značilo lijepi par ženskih salonki.

Furala sam taj ‘high heels’ stav neko vrijeme dok nisam promijenila cijeli životni stil i posao. S obzirom da prezirem balerinke (to otvoreno tvrdim) cipele su mi podrazumijevale, po novom, dobar par čizmica u kojima mogu osvojiti svijet. Ljetne, zimske, jesenske….čizmice. I na kraju – tenisice. S memorijskom pjenom. Nešto najdivnije što su moje noge okusile. A kušale su mnoštvo stvari…

Nastavak teksta na ingriddivkovic.com

Posted by on Aug 29 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA