Home » Inspiracija, Kolumne, Media, Slide, Text by Durica » Zvijezde uzalud pjevaju!

Zvijezde uzalud pjevaju!

Ne puštajte Duricu pred TV, ona sve vidi i čuje!Ali i komentira!

Sinoć nam se, nakon dvije godine stanke, na male ekrane vratio HRt-ov show u kojemu poznati, i manje poznati Hrvati svejedno titulirani nazivom zvijezde, pokazuju svoje glasovne (ne)sposobnosti. Naravno, u 20.10 h sam, uz glasan protest, ucijenila svog dragog da prebaci na 1. program, a kad je vidio da mu nema druge, od muke je i on zauzeo svoje mjesto na kauču i gledao sa mnom inicijalnu emisiju uz isporučivanje pregršt duhovitih, i ponekog, samo njemu razumljivog, komentara. Osobno, vjerojatno kao i većina gledatelja raspjevanih i rasplesanih zvijezda, radije gledam natjecanje onih potonjih, međutim, kako jako rijetko gledam tv, nisam mogla propustiti ovu poslasticu, a sad znam da nisam pogriješila.

Prije samog emitiranja showa javnost je dodatno zaintrigirala činjenica o iznenadnom odustajanju glumca Filipa Juričića koji je digao sidro samo nekoliko dana prije emitiranja prve emisije. Navodno se nije složio s nekim stavkama HRT-ovog ugovora. Kojima točno, svekolikom je pučanstvu ostalo nepoznato. Bilo kako bilo, u njegove je cipele, pet do dvanaest, uskočio glumac Ivica Pucar.

Ono što me izenadilo na samom početku emisije bio je krnji i promijenjen sastav žirija; od prijašnjeg četveročlanog sastava (Martina Tomčić, Vanna, Ksenija Erker i Rajko Dujmić), žiri je ove godine osvanuo u tročlanom sastavu, i to, uz veteranku Martinu Tomčić, u sastavu Zrinka Tutića i Zdenke Kovačiček. I upravo su ti novi, premijerno ustoličeni članovi žirija, zaslužni za kontroverznu prvu emisiju nečega što je etiketirano kao obiteljski show.

Led je probio nezanimljivi bračni par Rucner-Kalember, s bljedunjavom izvedbom hita Tine Turner, a uslijedio je nešto bolji nastup Mirana Kurspahića i Renate Sabljak koji su izveli pjesmu More than words. Žiri je svoj show u showu, pak, započeo nakon nastupa Ervina Baučića i Petre Dugandžić; gospođa Kovačiček je, s prpošnim izrazom lica ustvrdila kako je Ervin najbolji pjevač teške kategorije u Hrvatskoj. Pritom joj, očito, ni na kraj pameti nije bilo da je pjevača vrhunskog glasa koji, eto, sudjeluje u emisiji u kojoj je potrebno pokazati baš taj glas, a ne stas, nadasve neukusno, pa makar i u takvoj nazovišali, poniziti njegovim fizičkim izgledom.

Glasno negodujući zbog navedenog ispada, sa zanimanjem sam iščekivala daljnji razvoj emisije. Žiri je korektno iskomentirao nastup Emilije Kokić i netalentiranog Roberta Kurbaše, a onda su se na sceni pojavili manekenka Tina Katanić i Marko Tolja. Nakon solidnog nastupa, uvaženi kantautor i skladatelj Zrinko Tutić, na moje je zaprepaštenje, manekenki rekao da ona, koliko on vidi, dobro pjeva. Nakon ovog seksističkog komentara koji je bio usmjeren na Tinin atraktivan fizički izgled svodeći ju na golo meso s mikrofonom u ruci, a upućen iz usta čovjeka koji joj može biti otac, Tutić se nije dao smesti nego je, obješenjački, upitao Tolju kojim se metodama koristio u radu s Tinom, odnosno, kakve su vježbe izvodili i jesu li to možda bile aerobne vježbe. Nisam mogla vjerovati svojim ušima!

Tolja se, vjerojatno u namjeri da ne izazove neugodnu situaciju, snašao tako da je odgovorio u šaljivom tonu, no baš me zanima kakvi su komentari uslijedili u backstageu i nakon emisije. Atmosferu su, nakratko, stišali Maja Vučić i bezopotezna zamjena Filipa Juričića, Ivica Pucar, no, onda je uslijedio nastup Martine Validžić i Ricarda Luquea, a demon zvan žiri je opet pokazao svoje zube. Gospođa Zdenka Kovačićek je navalila na Ricarda kao mutav na brašno; uporno ga je zapitkivala zašto ima tu mrežicu na glavi i zašto ju ne skine kad ona zna da on ima puno kose. Smeteni Ricardo joj je otpovrnuo da nema i da se ošišao, na što je raspomamljena gospođa zatražila da to vidi, a kako nije htjela prestati, siroti je frontman Cubisma u jednom trenutko, bez osmijeha na licu, kroz zube procijedio kako se to može i preskočiti, jer se u ovoj emisiji ne ocjenjuje izgled, pa je hitro, zajedno sa svojom partnericom koja je također, u jednom trenu, zamolila žiri da prestane s napomenama o izgledu, pobjegao kod Duška u siguran prostor.

Moram napomenuti da bih nazivanje beanie kape mrežicom očekivala od nekog pijanca koji dane provodi pred lokalnom trgovinom u mom mjestu, a ne od proslavljene hrvatske jazz dive, no što je, tu je. Nisam se stigla oporaviti od „mrežica incidenta“, a Gospođa Zdenka nam je već servirala novi. Nakon što su svoje otpjevali Danijela Martinović i Mirko Fodor, Zdenka je osjećala nezadrživ poriv upućivanja apela Danijeli; zavapila je kako bi ova trebala više jesti jer je premršava! Nevjerojatno! Nakon ovog je jedino što se nije moglo zamjeriti verbalno raspojasanoj Kovačiček, bila činjenica da žena ne diskriminira; oprala je i debelog i mršavu, bez pardona i zadrške! A da ne spominjemo ovog s mrežicom na glavi…Premijernu emisiju raspjevanog showa zapečatio je, također verbalno raspomamljeni Zrinko Tutić, rekavši glumici Lani Barić da joj se puši iz guma i da otpusti ručnu. Martina Tomčić je vjerojatno propadala do Kine, osramoćena nastupom svojih kolega,jer ona je, eto, davala „samo“ kritike u kojima je elokventno ocjenjivala vokalnu izvedbu natjecatelja, a nije se bavila rasporedom njihovog masnog tkiva ili nepostojanjem istoga.

Nakon svega ovoga neukusa i diskriminirajućih komentara na kakve nismo navikli na javnoj televiziji čiju smo pretplatu dužni plaćati, možemo zavapiti samo jedno – gospođo Erker, vratite se, i to što prije!

Text by Durica

foto: 24sata.hr

Posted by on Mar 16 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Media, Slide, Text by Durica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA