Home » Media, Trendovi » Trendovi Jesen 2014

Trendovi Jesen 2014

Moda inspirirana “Mekićem”, Srednjom Amerikom, potrošačkim društvom ( kupcima robe široke potrošnje) te uslužnim djelatnostima, poslužili su kao inspiracija kolekcijama predstavljenima na ovosezonskim europskim tjednima mode. Lagerfeld, nadahnut kupnjom u supermarketu, modnu je pozornicu ove sezone smjestio u samo srce Supermarketa, pretvorivši tako Chanelove manekenke u dotjerane shoppingholičarke, u kupovini svakodnevnih prehrambenih artikala i time svoj show približio duhom čak i publici kojoj je Chanel nedostupan. Manekenke se više ne čine kao nedodirljive božice već s nama dijele istu stvarnost prosječnog potrošača.

Da je moda igra, dokazala je i kolekcija Moschino, osmišljena i upakirana u Mc Donalds bojama a unatrag mjesec dana i kolekcija Rag & Bone, koji na tržište plasira komade nadahnute radničkom klasom i srednjim slojem.
Postavlja se pitanje, odakle odjednom toliki interes za radništvo, te samo srce Amerike. Čini se da je modi “prekipjelo” i da odgovor možda leži u problemima današnjice, nestajanju srednjeg sloja i njegove osrednje kupovne moći te nadahnuću problemom nezaposlenosti. Moda, kao jedno od sredstava izražavanja vlastitog unutrašnjeg svijeta ali i doživljaja stvarnosti, svakodnevno, osim što osluškuje bilo javnosti i suosjeća s njom, pokušava obratiti pažnju na probleme te na svoj specifičan umjetnički način zamoliti za rješenja.

foto: fashionista.com

Posted by on Mar 8 . Filed under Media, Trendovi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA