Home » Kozmetika, Media » We like… Essie

We like… Essie

“I’m a bumper car. You hit the wall, you just turn around and take a different road. You just have to press the gas when you believe in something and go.”
Essie Weingarten

Prva dama lakova, Njujorčanka Essie Weingarten svojom linijom proizvoda za uljepšavanje noktiju stvorila je kult. Firma Essie Cosmetics osnovana je još 1981. a Essie je već prvi radni dan provela s kemičarem pred zadatkom kreirati dugotrajnu formulu koja se ne ljušti a na noktima je lagana poput svile.

Moda je Essie uvijek bila bliska, još iz vremena kad je radila kao trgovac u Henri Bendelu, dok nije postojala tvrtka specijalizirana za lakove i njegu noktiju. Pored ograničenog budžeta za istraživanja, dobro je pazila kuda usmjerava novac. Idealnim mjestom za prezentaciju proizvoda smatrala je Las Vegas, grad glamura u kojemu su mnoge žene zarađivale novac kao showgirls, blagajnice, konobarice, krupjei. Essie je svoje probe ( dvanaest lakova raznih boja i po tri sredstva za njegu ) poslala u Beauty salone po svim hotelima u Las Vegasu a po povratku u NY, stigli su upiti iz svih krajeva zemlje.

Svojim lakovima davala je zanimljive nazive, govoreći kako je svaki od njih jedinstven i ima “osobnost” a uvjerila se da mnoge žene lakove kupuju upravo iz tog razloga. Essiena kompanija prodana je L’Orealu 2010.

Essieni savjeti: Manikura mlade djevojke uči strpljivo sjediti poput dame a uvijek ju je bolje raditi u beauty salonu nego u shopping centru. Manikura i pedikura jednom tjedno opuštaju zaposlene žene. Njeni omiljeni tonovi lakova: bordo zimi, narančasta ljeti za nokte na nogama te nježni puderasti tonovi za nokte na rukama.

Posted by on Nov 1 . Filed under Kozmetika, Media. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA