Home » Kozmetika, Media » Beige, Apricot ili Rose?

Beige, Apricot ili Rose?

Nakon toplog ljetnog razdoblja u kojemu ste intenzivno koristili obojenu kremu umjesto tekućeg pudera, kao lakšu varijantu za prekrivanje nedostataka i ujednačavanje tena, ponovno ste posegnuli za čudesnom bočicom i tubom, koja vašem tenu treba dati mladolik, svjež i zdrav izgled?
Dobru podlogu za make up nije lako pronaći, ona treba odgovarati vašem tipu kože i zadovoljiti mnoge zahtjeve, od lakog nanošenja do fiksiranja i trajnosti na koži. Na tržištu su dostupne brojne nijanse no u grubo podloge možemo podijeliti u tri osnovna pravca – apricot, beige i rose, čije nijanse nude desetke drugih, podnijansi.

Apricot nijanse pristaju uz preplanuli i tamniji ten – TeintMiracle Foundation No 5 Lancome.
Beige pristaje uz nordijske tipove – Photo Perfection Light No 4 Givenchy.

Rose ton umornoj koži daje više svježine – Lingerie de Peau No 12 Guerlain.

Nove formule podloga sadrže poboljšana sredstva anti age, nude UV zaštitu i imaju čestice koje reflektiraju svjetlost – mix koji poboljšava izgled kože i njeguje ju.

Kako ćete odabrati podlogu za sebe a da ne promašite nijansu? Nanesite malu količinu pudera na vrat iIi bradu, izađite na danje svjetlo, a ukoliko se ton stapa s vašim tonom kože, to je puder za vas. Nekim ženama jednostavnije je odabrati odgovarajuću nijansu pudera nego njegovu konzistenciju. Ukoliko imate suhu kožu ili kožu sklonu isušivanju na nekim područjima lica, birajte tekuću varijantu dok za masnu kožu birajte kompaktne pudere.

Dobre rezultate prilikom nanošenja postići ćete upotrebom pomoćnih sredstava. Prijatelji dobrog make upa: kist, spužvica, sredstvo za ujednačavanje boje tena.

Bez dobrog kista teško ćete ravnomjerno nanijeti tekući puder. Primjer dobrog kista je Perfect Foundation brush Shiseido, čija četkica nanosi tekući i kompaktni puder ravnomjerno i dobro ga fiksira. Također su odlični i MAC kistovi, koje koriste mnogi profesionalci; pokušajte nabaviti barem jedan.

Dobar za sve teksture je i Pinceau Teint Precision 6 Terry. Fan brush by Laura Mercier može poslužiti za tanki nanos rumenila, za prirodniji izgled te za nanošenje highlightera. Nije prikladan za nanošenje kremastih rumenila i podloga. Korekturni kist Da Vinci izvrstan je za sjenčanje prijelaza podloge i rumenila. Nije prikladan za nanošenje rumenila i podloge.

Spužvice blendere, idealne za senzibilno područje oko očiju, možete nabaviti u svakoj dobro opskrbljenoj parfumeriji.

Dobro fiksira Sheer Finish Loose Powder Bobbi Brown a sjene i crvenilo prikriva Touche Eclat YSL.
Obojene kreme imaju manju prekrivnu moć ali koži daju dobru njegu – Creme de Soins Teintee Clarins.

Vaš make up nikad ne izgleda tako uredno kao onaj u make up artista? Razlog je sredstvo za grundiranje, primer koji priprema kožu za šminkanje i nanošenje pudera poput namaza na slikarsko platno, prije nanošenja boja. Jedan od boljih je oil free foundation Primer Laura Mercier

Ne zaboravite redovno čistiti pribor za make up, kako biste izbjegli alergije. Investirajte u kvalitetan pribor koji će vas dugo služiti i koji garantira dobre rezultate.

Kako prepoznati dobar kist?
Dobar kist lako i meko se puni. Testirajte ga na podlaktici. Ne kupujte kist ako ispušta dlačice dodirom na kožu. Dobar kist ne treba biti iz prirodne dlake. Pravilo glasi: sintetske dlake za nanošenje tekućih, kremastih podloga a prirodne za nanošenje rumenila i pudera u prahu.

Kist pogodan za više područja na licu je concealer kist, koji osim za nanošenje sredstva za prikrivanje podočnjaka I nepravilnosti kože, može poslužiti za nanošenje ruža i ukoliko je dovoljno širok i gust, za nanošenje sjenila.

Kremasta rumenila i tekući puderi mogu se nanositi pomoću prstiju no praškasti make up proizvodi obavezno trebaju kist!

Posted by on Oct 29 . Filed under Kozmetika, Media. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA