Home » Inspiracija, Media » “Irinina duša je kao skupocjeni klavir”

“Irinina duša je kao skupocjeni klavir”

Rona Žulj prema “Tri sestre“ A. P. Čehov“ Irinina duša je kao skupocjeni klavir”

Ako ste raspoloženi za kratko putovanje u svijet sasvim drugačiji od onog u kojem živite, tihi svijet ispunjen riječima, osamljeni svijet ispunjen dubokim međuljudskim odnosima te sadašnjost i prošlost posve isprepletene u nešto sasvim novo, ovo je predstava za Vas.

Predstava je na rasporedu, 3.,4 i 5. listopada u Polukružnoj dvorani &TD-a. Početak je u 20 sati.

Irinina duša je kao skupocjeni klavir predstava je nastala prema drami “Tri sestre“ A. P.  Čehova, no u njoj je zadržan samo lik najmlađe od sestara, Irine. Kroz predstavu izmjenjuju se prošlost i sadašnjost, izmišljena prošlost i stvari koje su zaista bile, dramski tekst i improvizacija, govor i pokret.

Izvođačica Martina Nevistić, koja utjelovljuje  Irinu, dolazi iz područja plesne umjetnosti i u predstavu unosi drugačiji, osobito fin pristup tekstu i pokretu, prirodan i istovremeno profinjen, gotovo nestvaran.

Predstava u cjelini istovremeno je sjetna i prožeta nježnim humorom i predstavlja nešto drugačije od svega što se trenutno nudi u domaćem kazalištu. Estetski atraktivna, konceptualno dorađena i sretno smještena između tragike i komike, ova je predstava zaokružen i zanimljiv kazališni proizvod.

Ana Fazekaš, KAZALIŠTE.hr

Zamislite da mrzite sobu u kojoj živite.

Zamislite da u gradu u kojem živite za vas više nema baš ničega. A još uvijek ste ovdje.
Zamislite da vjerujete kako će vas rad spasiti. Zamislite razočaranje. Zamislite umor.
Zamislite da gledate kako iz dana u dan odmičete od pravog, prekrasnog života.
Zamislite da nikada niste voljeli

A ipak, ništa se ne mijenja. Irina ostaje. Njezine su riječi postale samo citati svega što je već odavno rekla. Što su njoj rekli drugi. Lijepo ili ružno, bez obzira. I uvijek ispočetka. Irina ostaje.

Koncept i režija: Rona Žulj
Izvođačica: Martina Nevistić
Kostim: Katja Šuljić

Posted by on Oct 5 . Filed under Inspiracija, Media. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA