Home » Inspiracija, Savjeti » Oprezno s koktelima!

Oprezno s koktelima!

Druženje, ljeto, izlasci, zabava i koji koktelčić više, idu zajedno no ponekad se desi da se zaboravite i potegnete previše? Evo nekoliko praktičnih savjeta kako pametno piti, kako se boriti s mamurlukom i što prije biti fit.

U tridesetoj tijelo podnosi nekoliko čašica više nego u petnaestoj ali se s godinama i posljedice na zdravlje organizma pojačavaju. Ukoliko tretirate svoj želudac kao da je mikser te ulijevate u njega naizmjence i pivo i vino zajedno s likerima on će vam vratiti istom mjerom jer treba vremena da obavi svoje probavne funkcije. Alkohol ima dva lica – čisti užitak, povezanost sa društvom i atmosferom ali je i sredstvo kojim neke osobe pokušavaju steći više samopouzdanja, osjećati se sigurnije, isključiti se od svega što ih opterećuje. Svi ovi rezultati kratkog su vijeka a vrlo brzo je moguće prijeći u ovisnost, stoga, opreza nikad dosta.

Kako ćete izbjeći rizik od ovisnosti? Pijte svjesno i zadržite mjeru zdravog razuma.

Uoči izlaska držite se jednog pića te pijte uz njega puno vode kako ne biste dehidrirali, posebno ukoliko boravite u zagušljivom, zatvorenom prostoru. Nikad ne pijte na prazan želudac, uzmite nešto zasitno i masnije jer takve namirnice imaju sposobnost apsorpcije alkohola. Izbjegavajte jako slana ili slatka jela jer ona izazivaju jak osjećaj žeđi. Pijte sokove od agruma, svježe iscijeđene ako biste nadoknadili C vitamin, koji organizam troši da bi probavio alkohol.

Iako vaše društvo pije alkohol, probajte se držati bezalkoholnih pića ili barem ne pretjerajte s količinom. Pića ispijajte polako u manjim gutljajima a uz sebe imajte nešto za grickanje.

Ukoliko vas ipak savlada piće i ujutro se borite s mamurlukom, evo nekoliko S.O.S metoda: osvježite se ispod tuša izmjenjujući mlazove hladne i tople vode na desetak minuta. Esencijalna ulja ruže i ružmarina dodana u toplu kupku ublažit će mučninu a ukoliko ogladnite birajte namirnice bogate ugljikohidratima i šećerima – dvopek s medom će vas zasititi a neće izazvati osjećaj gladi.

Grčeve i bolove u želucu ublažite pijenjem veće količine vode i laganim obrokom tjestenine s laganim začinom, jogurtom i svježim voćem a kavu zamijenite svježim sokom od rajčice.

Nemojte pušiti!

Posted by on Aug 24 . Filed under Inspiracija, Savjeti. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA