Home » Kozmetika, Media » Svakom licu njegova frizura

Svakom licu njegova frizura

Svako lice traži svoj oblik frizure, kosu ošišanu prema strukturi lica kojom dobivate stabilan oblik I potcrtavate svoju osobnost I vlastiti stil. Lijeva je strana lica prirodno manja, više isturena prema naprijed I ima više svjetlosti na sebi, dok je desna strana lica veća, više zaobljena unazad I ima više sjene na sebi pa mnogi frizeri I stilisti preporučuju da češljanjem kose više ulijevo otvorite desnu stranu lica kako bi na nju palo više svjetlosti.

Evo nekoliko savjeta koju frizuru birati prema obliku lica:

Kvadratno lice, koje je tipično za naše podneblje, karakteriziraju četvrtasta vilica I linija rasta kose na čelu. Kod ovog tipa lica potrebno je kreirati punoću na vrhu glave I obrazima. Dobro mu stoje meke šiške I slobodni obrazi te kraće graduirano šišanje ili okruglo slojevito šišanje na dužoj kosi.

Okruglo lice je obično široko u obrazima I ima nisku liniju rasta kose na čelu te mu pristaje kraća kosa ili kvadratno slojevita duža kosa. Radi ravnoteže potrebno je stvoriti punoću oko sljepoočnica iznad ušiju te stanjiti kosu na obrazima kako bi se lice vizualno izdužilo. Odgovara mu I kraće slojevito šišanje.

Duguljasto lice je usko u obrazima I obično ima isturenu bradu a zbog reduciranja dužine lica najbolje je staviti pune ili meke šiške. Ovaj tip lica idealan je za kreiranje punoće sa strane na obrazima a odgovara mu blago slojevita ili graduirana srednja dužina kose sa šiškama.

O ostalim tipovima lica te za njih prikladnim frizurama na merlinka.hr
Izvor foto: merlinka.hr

Posted by on Aug 18 . Filed under Kozmetika, Media. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA