Home » Inspiracija » Kuhanje kao dio lifestylea: Volker Mehl

Kuhanje kao dio lifestylea: Volker Mehl

Volker Mehl je Ayurveda kuhar i nositelj dobrog raspoloženja i sreće.

Tijelo je  poput hard diska, pamti sve što mu dajemo, a nakon uzimanja hrane odmah imamo povratnu informaciju, kaže Mehl te dodaje da voli pripremati svježu hranu pred publikom.
Životne namirnice nemaju samo učinak na tijelo već i na duh, a vođen učenjem yoge često spominje i rečenicu: “So wie Ich bin, bin Ich gut.”
Mehl tvrdi da Ayurveda funkcionira i u zapadnjačkom životu jer usprkos modernim tehnologijama još uvijek smo dio prirode. Odluči li se čovjek za ovaj način ishrane, dovoljno je da krene s malim promjenama, jer i s meditacijom se kreće manjim koracima.

Za njega nema zdrave i nezdrave hrane, već one koja koristi ili ne koristi tijelu a energije trebaju uvijek biti u balansu. Ovaj sve poznatiji kuhar svoju karijeru je započeo nakon ayurveda kursa, koji je završio uz svoj nekadašnji posao. Godinu dana kasnije, s dva kofera puna začina krenuo je prema Munchenu.

Više o ovom zanimljivom kuharu, Ayurvedi i njegovom umijeću na www.volker-mehl.de

Foto: fem.com, rapunzel.de

Posted by on Aug 3 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA