Home » Interview, Kolumne, Media, Slide, Text by Durica » U gostima: Nikola Grbin

U gostima: Nikola Grbin

 
Razgovarali smo s Nickom Grbinom, bivšim modnim blogerom koji je u javnosti postao poznat po blogu
nosecondguesses.blogspot.com, a odnedavno i pokretačem muškog lifestyle portala M Corner. Prošle su već dvije godine od njegovog intervjua za whattafashion.com, za koji je pisao i zanimljive članke.

U novom intervjuu Nick govori o odlasku s bloga i novim planovima.

Zašto si prestao s pisanjem bloga?

Blog… lijepa je zapravo to bila priča koju sam započeo kada bloganje u Hrvatskoj još nije doživjelo svoju MAKSIMALNU ekspanziju od koje se, ruku na srce, riga svima. Tada nas je bilo samo par koji smo radili i živjeli, a realno sam bio jedini koji je pisao kritiku. Prestao sam u zadnji čas, predekspanziju sam predvidio, a i sam se osjećao istrošeno psihički. Godinu dana sam pauzirao itd., blog je uzeo maha i bilo je to to, ono – krov, a i preko leđa mi se dosta toga prelomio što sam stojećki izdržao i na kraju sam otišao u stilu, na vrhuncu – čao, đaci. Nije mi žao ničega, a sve sam lijepo napisao kada sam objavio zadnji preuzeti tekst.

Tko čita između redaka, shvatit će..my-life-is-my-message

Originalni tekst na Nickovom blogu)

Pratiš li osobno domaće modne blogove?

Bogu hvala – ne.

Jesi li upućen u zbivanja na blogerskoj sceni otkad si se povukao?

Na moju nesreću i više nego što bih želio. Zbilja im se nekad i nekima ne mogu načuditi. Kad se spuste s razine ega na razinu onoga što zbilja mogu/znaju, pa to će biti razorno.

Kako ocjenjuješ stanje na hrvatskoj modnoj sceni?

Smatram da još uvijek nisam dovoljno kompetentan da to prokomentiram, ali ovako, “ušporko” nisam zadovoljan i žao mi je da nekada talentirani ljudi propadaju, a da se uzdižu “čipke”, iako na kraju dana prodaja odlučuje.

Budući da si više puta isticao da nisi fan dizajnerskog dvojca Elfs, Kako komentiraš slučaj čipkastih haljina Severine i Jelene Rozge?

Pa s obzirom da je to sve namješteno i režirano onda mogu samo reći – PR JE ČUDO!

Kako si se odlučio na pokretanje portala M Corner?

Sunce sija, trava raste, Mare i ja sidimo u jednom poznatom kafiću – rekla bi Seve, a ja bi naš početak opisao kao – Kiša pada, vjetar puše, Dominika i ja sjedimo u centru grada i prosipamo pamet na papiru za portal.. Al’ doslovno…

Sudeći prema nazivu, portal je namijenjen isključivo muškarcima?

Pa ono da, sadržajno je zbilja jako puno toga namijenjeno suvremenom muškarcu, njemu se obraćamo, ali i ženama također, dobrodošle su, a i jako nas čitaju, kao što vidimo.

Što bi, od ponuđenih sadržaja portala, posebno istaknuo?

Urbanog seljaka kojeg potpisuje nas Ivan Mrđen, kulturu koju vode Ana Butigan i Ivana Travaš na što sam preponosan jer zbilja muški lifestyle portal koji u toj mjeri kao mi prati kulturu je rijetkost. Naša Lana Biželj, urednica mode je impulzivna, mlada, ali pravo otkriće, bit će karijera ispred nje. Dominika Mandić kao je moje drugo JA. (smijeh).

Marko Drčić potpisuje sport, Dario Mišković zadužen je za jogu, Luka Vanjek za pilates, Marko Ivančević za kuhinju, Juraj Sotošek Rihtarec za parfeme, Ivica Palinić za frizure i naš vanjski suradnik s portala srednja.hr Joško Matić, kolumnist.

Kakve su reakcije čitatelja?

Reakcije su izuzetno pozitivne, feedback je nevjerojatan i hvala svima na podršci.

Kakvi su ti planovi?

Privatni i dalje ostati SINGL AND FABULOUS, a poslovni mhmmmm Ivan i Dominika su puni ideja a  ja slušam.

Text by Durica

Posted by on Apr 22 . Filed under Interview, Kolumne, Media, Slide, Text by Durica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA