Home » Interview, Media, Slide » U gostima: Ivana Mihić

U gostima: Ivana Mihić

Karijeru glumice počela je već sa devet godina – ulogom u filmu “Srećna porodica”  a u trinaestoj imala jednu od pet glavnih uloga u filmu “Varljivo leto 68”. Također je glumila i u brojnim filmovima, kazališnim predstavama. Snimila je za PGP-RTS, CD s glazbom iz predstava “Trinidad” te gostovala na CD-u “Uspavanke za bebe i malu decu”. Već 17 godina uspješno se bavi i producentskim poslom u svojoj filmskoj producentskoj kući “Horizont”. Dobitnica je više domaćih i međunarodnih priznanja i autorica knjiga “Jednostavni ljudi”, “Led”, “Moj jedini život”. Njene poglede na svijet možete upoznati u “Politikinim” Pogledima sa strane a razmišljanja o umjetnosti i uspjehu otkrila je za prijateljski portal pufnica.com, u intervjuu koji donosimo u originalu.

Osim glumom, filmskom produkcijom i pisanjem, bavili ste se muzikom, baletom, slikarstvom… Urođeni talenti, ljubav prema umetnosti ili nešto treće?

Urođeni talenat nagoni čoveka i ne dozvoljava mu da ne proba da ga iskaže. Ljubav  prema umetnosti budi želju i razbuktava maštovitost, kao, uostalom, i umetničko okruženje. Tako da je, u mom slučaju, sve što ste naveli doprinelo da se bavim profesijama kojima se bavim.

Gde pronalazite inspiraciju za svoje knjige i kolumne? Kako izgleda proces  nastajanja Vašeg dela – od ideje i inspiracije do prenošenja na papir?

Potrebno je samo više zainteresovanosti za druge ljude, više vremena za razgovor, osluškivanje, postavljanje pitanja, posmatranje i pronicljivo zapažanje detalja, čitanje… Inspiracija lebdi svuda oko nas. Ulicama se kreću sve sami ’’hodajući romani’’. Svaki čovek je svojevrsna zbirka priča, i to – istinitih priča.
Događaji se svakodnevno nižu, od onih koji pripadaju realizmu, ili hiperrealizmu, do onih koji se mogu svrstati u nadrealizam, ili bi mogli činiti opus nekog vrsnog satiričara. Kada definišem tačno ideju za kolumnu ili roman, ona neko vreme boravi u meni, formira se, raste, pretumbava se i meškolji… i kada sazri, tog trenutka sedam za kompjuter i pretvaram je u slova. Taj redosled u stvaranju pisanog dela doprineo je da mi se nikada do sada nije desilo da satima sedim nemoćno ispred praznog ekrana. Kada znam šta želim da ispričam, same mi se rečenice nižu i pletu neke nove, izmišljene živote i događaje, koji su zapravo sazdani isprepletano od mnoštva onih stvarnih.

Gluma, pisanje ili produkcija? Šta Vas više inspiriše, motiviše, pokreće…? U kom od ovih poslova najviše uživate? 

U svakom uživam na poseban način jer sva tri otvaraju čudesne svetove.  Nepredvidivi su i izazovni. Svaka uloga, roman, kolumna, produkcija filma… jedan je novi život koji počinje da se gradi, sa potpuno novim učesnicima, okolnostima i događanjima. Zato me vrlo pokreću ta zanimanja i neverovatno  motivišu. Svi koji se njima bavimo imamo šansu da živimo mnogo više života nego ovaj jedan koji nam je dat. Nije li to čudesno?!

Nastavak interviewa na pufnica.com

Priredila za Pufnica.com: Danijela Pejatović

Foto: Privatna arhiva Ivana Mihić

Posted by on Apr 1 . Filed under Interview, Media, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA