Home » Fashion report, Kolumne, Media, Modni dizajneri, Slide » Perwoll FHR Prva večer

Perwoll FHR Prva večer

Možda je moda jedan od važnih čimbenika našeg života, no počela se tako brzo mijenjati da s pravom se pitamo imamo li i sami vremena odijenuti nešto što je bilo moderno prije samo nekoliko mjeseci.
Nije prošlo ni tako dugo vremena od kada smo gledali modna događanja u Hrvatskoj i svijetu, i još pod dojmom nekih dobro osmišljenih kolekcija, već smo zagazili u nove modne trendove.

Naša publika i organizator modnih prezentacija prihvatili su tempo da u kratkom vremenskom razmaku kreatori prikažu svoje nove uratke. Brz i intenzivan tempo stvaranja novih modnih kolekcija u dobroj mjeri teško mogu ispuniti i vrhunski svjetski kreatori. Iako u svojim matičnim modnim kućama imaju financijsku potporu, ponudu raznovrsnih tkanina, niz kvalitetnih suradnika kao što su konstruktori, šivaći i odličnih komercijalisti, PR-ovci, ipak se suočavaju s krizom kreativne inspiracije uzrokovane kratkim vremenskim rokovima od početka do realizacije kolekcije.

Moramo postaviti pitanje da li hrvatski dizajneri imaju tako veliku moć da idu u korak s nametnutim tempom stvaranja kolekcije u samo nekoliko mjeseci? Sa sigurnošću znamo da teško na domaćem tržištu mogu nabaviti tkanine, i sav potreban pribor, da se bore s nelojalnom konkurencijom i cijenama.

Ako su ipak kreativno spremni raditi u kratkom razdoblju veći broj novih odjevnih predmeta, imaju li Hrvatice financijsku moć kupovati iste? Malo tržište i niska kupovna moć utječu na kreativce pa ponekad u želji da pokažu kolekcije ipak zakažu.

Nastavak teksta na www.zagrebancija.com

Text by Branka Vučetić Atletić

Posted by on Mar 16 . Filed under Fashion report, Kolumne, Media, Modni dizajneri, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA