Home » Interview, Kolumne, Media, Slide, Text by Durica » U gostima: Marko Krstić

U gostima: Marko Krstić

Zamislite da ste jako mladi, talentirani i karijera vam je u strelovitom usponu. Marko Krstić je modni dizajner iz Srbije, a uz njegovo ime se veže sve prethodno napisano. Upoznajte ga kroz intervju koji je dao našem portalu!

Kada i kako ste ušli u modni svijet?

U modni svijet sam ušao s 15 godina upisavši umjetničku školu za dizajn odjeće i tekstila, a kasnije i akademiju za kostim, što je bio logičan nastavak mog obrazovanja.

Koja su glavna obilježja vašeg dizajnerskog rada i autorske kolekcije Masculine femininity?

Ono što karakterizira moj rad je eklektika, spoj i inspiracija povijesnim kostimom s novim dobom i superiornim tehnološkim materijalima, a sve u cilju gradnje izvanvremenskog izgleda fuzije muškarca i žene koji ja nazivam masculine femininity.

Imate li uzora među dizajnerima?

Konkretni uzor nemam, ali se u svom radu dosta okrećem umjetničkom aspektu srednjovjekovnog krojača, krinolini, korzetu koji spajam s glamurom Grete Garbo i raskošnim safarijem engleskog plemića XX. stoljeća.

Koje materijale najčešće koristite u izradi modela?

Na mojim modelima se pojavljuju svi oni materijali koji bojom, dezenom, finoćom i opipom stvaraju utisak raskošnog budoara u suvremenom svijetu.

Kakav tip žene imate na umu prilikom dizajniranja svoje odjeće?

Moja garderoba je namijenjena svim samosvjesnim ženama koje su već na vrhu ili su krenule tim putem, koje su ženstvene, moćne, ali nikako feministice, već žene koje vole i koje su voljene. Moji modeli priliče i svedenoj silueti iz 20-tih godina XX. stoljeća i raskošnim oblinama poput onih na Marilyn Monroe ili Sophiji Loren.

Što vas inspirira u stvaranju?

Inspiraciju pronalazim svuda oko sebe, prvenstveno je crpim iz svog doma, iz porodice, iz svih malih životnih radosti koje vas čine velikim. I naravno, iz putovanja i mog mačka.

S kojim ste poznatim osobama dosad surađivali?

S Danijelom Đokićem, Tijanom Dapčević, Milicom Todorović, Anom Sević, Dajanom Jakšić, bugarskim zvijezdama Đinom i Emanuelom, a u posebno lijepom sjećanju, i što predstavlja ujedno i veliki kompliment za mene, je kreiranje novogodišnje večernje haljine za Lepu Brenu koja uvijek iznova dokaže zašto je toliko velika zvijezda.

Gdje se mogu kupiti vaše kreacije?

Moje kreacije su namijenjene posebnim damama i posebnim prilikama te je kupovina moguća isključivo putem specijalne narudžbe, tj. svatko tko poželi nositi moj model, može stupiti u kontakt preko broja mog ateljea.

Vrlo ste mladi, a već nižete uspjehe na modnoj sceni. Kakvi su vam daljnji planovi?
Proširivanje suradnje sa celebrity društvom, pozicioniranje na modnom tržištu i možda kompletan scenski kostim za artwork neke zvijezde.

Marko Krstić kontakt: marko.krstic

Text by Durica

 

Posted by on Mar 12 . Filed under Interview, Kolumne, Media, Slide, Text by Durica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA