Home » Inspiracija, Trendovi » Tattau…yes or no?

Tattau…yes or no?


Prava tetovaža ili crtana kanom, slika s naljepnice…svejedno kojeg porijekla – umjetnost oslikavanja tijela vodeći je trend ove sezone. Izraz tattoo dolazi od polinezijskog tattau i prevodi se kao iscrtavanje. Umjetnost nanošenja boja iglom pod kožu, pojavljuje se još prije 10000 godina u Japanu a prisutna je i u mnogim ritualima Maora.

Poželite li ovog ljeta napraviti tattoo, prije postupka postavite si još jednom tri pitanja: Bih li se tetovirao(la) da tattoo nije trend? Mogu li živjeti sa spoznajom da će tattoo ostati trajno na mojoj koži, čitav život? Jesam li siguran( sigurna) da je odabrani motiv pravi za mene?

Za samu izvedbu posjetite odličnog tattoo majstora ( najbolje po preoruci) te se dodatno  upoznajte s motivima koji ostaju u trendu, posljedicama uklanjanja neželjenih tetovaža kao i alternativama za tattoo. Iako su motivi za tetovaže prije svega stvar osobnog izbora, mnogi žele biti upućeni u trendove.

Muškarci zadnjih nekoliko sezona traže šarene i velike tetovaže kao i japanske motive koji simboliziraju snagu i napredak.
Među ženama omiljeni motivi su zvjezdice, najčešće više njih u području ramena, leđa i vrata.

Prije tetoviranja provjerite salon za tetovažu. On treba biti čisto i zdravstveno ispravno mjesto jer je higijena prilikom tetoviranja najbitnija. Nakon tetoviranja dobiti ćete upute kako postupati s novom tetovažom idućih dan – dva, kako biste spriječili dodatne iritacije kože.  Jednom nanešen motiv ostaje trajno na koži. Što možete učiniti kad vam isti motiv jednog dana dosadi?

Tri su metode. Možete ga prekriti novom tetovažom ako prethodna nije precrna ili preizbojana. Druga metoda je dermoabrazija te  nešto rjeđe uklanjanje pomoću skalpela, što vam može i smije učiniti samo liječnik. Treća metoda je uklanjanje laserom, kojom se dosta uspješno mogu ukloniti crne tetovaže, no izbojane zelenim i žutim tonovima vrlo teško. Cijena  ovog zahvata varira od 60 – 400 EUR ovisno o veličini tetovaže.

No, ukoliko ne želite trajno označavati svoje tijelo, na raspolaganju su vam još neke metode ukrašavanja: bodypainting i samoljepivi tattoo. Profesionalci bodypainting ( naročito velike površine) rade pomoću Airbrusha a ukoliko bodypaint želite isprobati kod kuće, na raspolaganju su vam tekući eyeliner i specijalne boje za bodypainting. Samoljepivi tattoo nanosi se na navlaženu kožu i drži do pet dana. Ženama će posebno biti zanimljiv onaj sa Swarovski kristalima, koji ne može proći neprimijećeno na preplanuloj koži!

Posted by on May 22 . Filed under Inspiracija, Trendovi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA