Home » Inspiracija, Kolumne, Media, Slide, Text by Dejan Kovačević » Fashion report by Dejan Kovačević: Milano Fashion Week

Fashion report by Dejan Kovačević: Milano Fashion Week

Predstavljamo vam kolumnu dragog prijatelja whattafashion.com i novog člana našeg tima, mladog, talentiranog srpskog dizajnera Dejana Kovačevića, čiji drugi tekst, fashion report iz Milana donosimo u originalu.

Buongiorno a tutti

Izuzetno sam srećan što je moja druga kolumna po redu opet lični doživljaj iz Milana, ovaj put sa jedne od najbitnijih manifestacija koje se dešavaju na globalnom nivou- da, to je Milan Fashion week.

Makar da je ovo bio treći put kako sam posetio nedelju mode u Milanu, ne mogu da slažem i kažem da nisam bio uzbuđen kao i prvog puta. Moj omiljeni fashion week je zapravo Milanski, zato što je konstantno na ivici avangarde i klasike, stoga ga smatram najzahvalnijim što se tiče novih trendova.
Ove godine je imao posebnu čar u vidu snega koji je zabeleo grad. Neverovatno je to koliko ova manifestacija promeni lični opis ove metropole.

Iako se Milanesi smatraju izuzetno stilizovanima generalno, u toku ove manifestacije normalno je da svi iskopaju iz ormana najskuplje i najdivnije stvari kako bi se dokazali na najbolji mogući način. Stoga ukoliko ste deo fashion week-a, praktično pripadate jednom novom plemenu nomada koje na svakih sat vremena menja lokaciju. To praktično tako izgleda, i jednostavno ne postoji šansa da se izgubite kada na svakom uglu stoje dve do 3 poznate manekenke, kada pored vas protrčava Anna dello Russo, znate koga trebate da pratite. Pored par revija na koje sam stigao da odem, jer sam na fashion week išao poslovno, posetio sam i Milano White modni sajam na kom sam prisustvovao više puta, a prosle godine i  izlagao u sklopu brenda “Setecento”.

Milano White je ove godine bio izuzetno dobro organizovan. Obzirom da je manifestacija prosirena za 20% u odnosu na prošlu godinu, vidi se napredak što u vizuelnom, što u sadržajnom smislu. Moj omiljeni paviljon je Basement koji je naravno underground. Ambijent izgleda kao da je omaž čuvenom Martinu Margiela-i, i dok koračate hodnicima od cementa grubo prekrečenih u belo u pozadini se čuje tiha gotovo tribal muzika. Pored White-a ove godine je održan prvi “Super” modni sajam koji se nalazi na starom Milanskom Sajmištu.
U sklopu ovog sajma svoje radove izložili su studenti sa fakulteta “Polimoda” iz Firence. Super je možda donekle prijatniji kao vid sajma jer je organizovan cirkulatorno za razliku od White-a koji poprima showroom koncept. Nedelja, kao i svaka nedelja u Milanu rezervisana je za čuveni i neprevaziđeni Plastic. Za sve one koji požele da se nagledaju neviđenog preporučujem da ga posete. Obzirom da sam veliki fan ekscentričnosti sa razlogom je ovo mesto moje omiljeno mesto za izlazak u Milanu.

Ove nedelje povodom kraja fashion week-a gotovo svi “fashion kids” su bili prisutni. Ja sam ga posetio sa mojom divnom prijateljicom, modelom Ivom i zaista smo se dobro proveli, stoga tople preporuke. Ukoliko niste raspoloženi za “crazy night out” preporučujem caffe “Excelsior” koji se nalazi iza Duoma u hotelu “Excelsior”, izuzetno je prijatan ambient i ljudi iz sveta mode su gotovo uvek prisutni na aperitivu.

U sledećoj kolumni cu izdvojiti svoje favorite sa revija, tako da najavljujem uzbudljivu kolumnu.

Do sledeće kolumne…Arrivederci

Dejan Kovačević

Posted by on Mar 2 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Media, Slide, Text by Dejan Kovačević. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA