Home » Inspiracija, Media, Slide » Predstave: Radio Tesla

Predstave: Radio Tesla

Ne propustite jedinstvenu multimedijalnu predstavu “Radio Tesla” autora Filipa Šovagovića, u režiji Maria Kovača i produkciji Kazališta Tvornica lutaka, koja će se održati 1. i 2. veljače u zagrebačkom Tehničkom muzeju u sklopu događanja „Dani Nikole Tesle“, s početkom u 19 sati, odnosno 13 sati.
Robert Ugrina, Sven Jakir i Petra Radin
vode vas kroz život jednog od najpoznatijih znanstvenika ikad.

Pokušajte zamisliti današnji svijet bez električne energije, radija, televizije, interneta, rendgenskih aparata u medicini, daljinskih upravljača, bez raketa i robotskih sondi koje istražuju planete, asteroide, komete u Sunčevom sustavu i dalje… I sama vizualizacija takve slike svijeta nezamisliva je danas, u trenutku vrhunca tehnološke revolucije, hiperprodukcije materijalnog i virtualnog, zagušenosti informacijama, kada sve spomenuto doživljavamo zdravo za gotovo. Koliko se često uopće sjetimo da je za sve gore spomenuto zaslužan genij velikog Nikole Tesle?

Predstava Radio Tesla putuje do samog početka životnog puta Nikole Tesle, u doba kad je započeo otkrivati neotkriveno – doziva ga se kao vječnog dječaka i brani njegovo pravo na inovativnost neograničenu standardima odraslih. Otac izmjenične struje zapravo je malo dijete koje se poigrava energijama, dematerijalizira i materijalizira brodove te propovijeda sunčevu energiju.

Posted by on Jan 30 . Filed under Inspiracija, Media, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA