Home » Inspiracija, Media, Slide » Jedan radni dan u Kreativnom centru Luna

Jedan radni dan u Kreativnom centru Luna

Kreativni centar “Luna” osmišljen je kao centar za poticanje cjelovitog razvoja čovjeka i promicanje humanog, zdravog i prirodnog načina življenja. Potaknuti brojnim pohvalama posjetitelja ove divne wellness oaze u Zagrebu, u goste smo ovaj put pozvali njenog vlasnika Zorana te ga zamolili da za sve one koji još nisu posjetili Lunu ali namjeravaju, opiše jedan svoj radni dan.

“Dugo sam razmišljao kako opisati jedan svoj radni dan u Luni. Za početak, mogao bih krenuti s nabrajanjem… U centar dolazim oko 14h, kad se najprije posvetim mailovima. Nakon toga krećem u pripremu spa zone za klijente koji dolaze poslije podne, obično oko 17h. Potrebno je upaliti saunu barem dva sata prije dolaska klijenata, oprati i dezinficirati hidromasažnu kadu i napuniti je. Ne moram posebno napominjati da se hidromasažna kada prazni i puni za svakog pojedinog klijenta.

Kad klijenti dođu u spa zonu, provedem ih kroz sve sadržaje i upoznam s načinom korištenja. Korisnici imaju potpuno privatno korištenje spa zone, znači u njihovom rezerviranom vremenu u spa zoni nisu prisutne druge osobe – osim onih koje sami povedu sa sobom. Čak i ja, koji sam cijelo vrijeme na usluzi korisnicima, nalazim se u drugoj prostoriji, i dolazim u prostor klijenata isključivo na njihov poziv. Takvo korištenje pokazalo se kao najbolje za potpuno opuštanje od stresa, jer su nakon korištenja spa zone u potpunosti relaksirani i opušteni.

Nakon što otpratim korisnike, primam sljedećeg klijenta na masažu. Klijent ponekad sam odabire vrstu masaže, a katkada zatraži sugestiju, u slučaju da ne zna koja masaža bi za njega bila najbolja. S obzirom na svaki pojedinačni slučaj, klijentu sugeriram parcijalnu masažu (u slučaju npr. bolnih leđa) ili medicinsku masažu cijelog tijela, ili, u slučaju potrebe za opuštanjem, neku od “blažih” masaža, npr. havajsku masažu lomi lomi.

Ipak, klijenti najčešće odabiru energetske masaže ili zvučno-energetske tretmane, kod kojih je energetski pristup obogaćen sviranjem drevnih zvukoterapeutskih instrumenata iz svih krajeva svijeta. Takvi tretmani dostupni su u trajanju od pola sata pa sve do tri sata. U njima je wellness i energetski pristup spojen u jedan tretman, koji na holistički način, i kod svakoga na drugačiji način, djeluje upravo onako kako je potrebno. Tijekom ovakvih tretmana, i naravno još dugo nakon završetka tretmana (riječ je i o mjesecima !), događaju se čudesne stvari. Samo blagim poticajem terapeuta, na odgovarajući način, otvaraju se različite mogućnosti i potiču razni procesi, koje više ne ovise o terapeutu. Teško je to razumjeti i shvatiti, a još teže opisati.

Zvukoterapijski tretmani, popularno još nazvani “Zvučne kupke”, također se održavaju i u grupi, a održavaju se obično petkom (ali i drugim danima) u nekoj od dvorana u Zagrebu.

 

U ovom nabrajanju i opisivanju svog tipičnog radnog dana vjerojatno sam izostavio dosta toga, jer je svaki dan drugačiji od prethodnog. Možda i nisam najspretniji u iznošenju i objašnjavanju, zato bih želio s vama podijeliti utiske jedne klijentice (L.G, 48 godina) nakon trosatnog zvučno-energetskog tretmana. Ti utisci, a također i mnogi drugi koje dobivam mailom ili u usmenom kontaktu, svaki puta dirnu i moje osjećaje, a ujedno mi i daju snagu, poticaj i dodatni motiv da za daljnji rad.

Hvala svima od ♥

“Još mi u ušima odzvanja udarac vrata koji poput gonga odjekuje dugim bolničkim hodnikom pomiješan sa žustrim ritmom mojih potpetica i lupanjem srca tražeći izlaz iz bolnice i izlaz iz apsurdne situacije u koju sam se dovela. Konačno udišem svjež proljetni zrak. Posljednji snijeg za ovu sezonu konačno kopni, a u oštrom zraku se osjeti miris proljeća i novog ciklusa života. Duboko udišem. U glavi košmar. Kroz zgužvane misli prodire sjećanje na stihove Vesne Parun „ A kuda sada, u pohode čemu? ……“ Kako prikladno, nasmiješim se.

48 godina mi je. Već deset godina orbitiram na Visokom tlaku. Pišem „Visoki tlak“ s velikim slovom V jer je tlak stvarno VISOK! Godinama uzimam jednu tabletu dnevno kojom reguliram tlak, ali u posljednje vrijeme kao da terapija ne djeluje. Zbog nekoliko učestalih i neugodnih ispada visokog tlaka i zbog potrebe da učinim nešto, odlučim obaviti sve pretrage da konačno stanem tom „zmaju“ na glavu. Dva mjeseca obilazim sve moguće doktore i obavljam opsežne pretrage: EKG, ERG, RTG, UZV, MSCT, MR i još neke egzotičnih naziva što je rezultiralo zaključkom da umjesto jedne trebam uzimati četiri tablete dnevno za regulaciju tlaka.

Ne mogu vjerovati! I to je to?!? – Začuđeno gledam u ljubaznu doktoricu koja vrsno obavlja svoj posao. U meni pobuna duše. Istog trena sam rekla da ja te tablete neću uzimati. Zahvalim iskreno na trudu cijelom medicinskom timu i zatvorim vrata spomenuta na početku ovog teksta. I tek sad počinje priča. „A kuda sada, u pohode čemu?“

Ljutito jurim u ured jer posao čeka. Da, ljutito, jer ne mogu prihvatiti postojeće stanje. U uredu me dočekuje mlada suradnica, utjelovljenje mog osobnog Anđela čuvara. Istresem pred nju svu svoju frustraciju i jad. A ona me blago gleda. Iako mlada, nosi u sebi veliku mudrost. I kaže: Učinite nešto za sebe, za početak. Opustite se. Odite na masažu. I daje mi broj telefona od „nekog“ Zorana iz „tamo nekog“ Kreativnog centra Luna. Uzimam broj telefona reda radi da ne rastužim Anđela.

Od tog trenutka trebalo je proći još mjesec i pol dana i nakupiti se još crnih oblaka u mom životu da se konačno čaša prelije. Tada više sama nisam mogla ništa, ali je zato Anđeo nazvao i dogovorio termin za zvučnu kupku kod Zorana.

Na putu do Kreativnog centra Luna napadaju me saboteri. Saboterima zovem moje misli koje se protive bilo kakvoj promjeni i govore: Da, sad ti je samo masaža trebala! Ma kakva zvučna kupka? Što će tebi netko nepoznati dirati tvoje energetsko polje? Što ti znaš? Budući da sam sabotere već prije upoznala, znam da što su oni glasniji to ih prije treba ignorirati.

Rukom teškom kao olovo jedva pritišćem zvono. Topli glas s druge strane daje upute gdje su prava vrata. Na vratima me dočekuje Zoran.

Osjećam kao da se već dugo znamo i da nam upoznavanje ne treba i da oboje znamo sve i da ne treba trošiti riječi. Ipak zajedno pijemo čaj i dajemo si vremena za upoznavanje na nekim drugim razinama prije nego tretman započne. Sve je jednostavno. Ulazim u Zoranovo carstvo zvuka.

Božanski zvuci me grle, pozdravljaju, tješe, ljube, vole, prihvaćaju. Kod kuće sam! Zoran me blago kroz zvuke, mirise i sva osjetila vodi kroz božanske predjele Svemira i moga bića. Tri sata i nešto više vremena prošlo je kao u trenu. Zoran me blago dočekuje u ovoj stvarnosti. Hvala, Zorane! Opet ne pričamo puno. Ništa od toga iskustva ionako se riječima opisati ne može. Zoran mi samo kaže:

“Pustimo neka se događa. Kad osjetite potrebu, javite se. Od tada je prošlo tri mjeseca.”

Zoranovo „Pustimo neka se događa“ još se događa. Čim sam nakon tretmana iskoračila iz „Lune“ dočekuje me lijep sunčan proljetni dan. Laganim korakom, bez tereta i straha, zakoračim na sunčanu stranu. Boje su kristalno jasne, zvukovi su jači. Radost je u meni i oko mene.

Danima nakon toga plutam u stanju bezgranične ljubavi prema svemu i svakomu. Nikada nisam eksperimentirala s opijatima, ali vjerujem da bi se ovo stanje moglo opisati kao energetski ecstasy. Baš sada kada je sve čini dobro, oboružana radošću i ljubavlju zahvaljujući zvučnoj kupki, konačno se usuđujem zagledati se u sebe i pitati što je to što mi uzrokuje visoki tlak, što je to što me čini nemirnom i nezadovoljnom, što je to što me opterećuje i što mogu učiniti za sebe da bih bila i ostala dobro. Popis odgovora je dugačak. Sve sami problemi. A svaki je rješiv! Donosim odluku da ću poduzeti sve da iz života očistim sve nepotrebno. I u kratkom roku, manje od mjesec dana, preokrenem život iz temelja i privatno i poslovno. I mentalno i fizički i duhovno. U mjesec dana događaji su se samo nizali, svaki događaj nosio je u sebi izazov, ali i rješenje. Samo je trebalo donositi odluke. Bilo je preseljenja, velikog spremanja, čišćenja, bojanja, uređivanja, slaganja, bacanja, prekida odnosa i stvaranja novih, zamjena starih navika novima. Puno toga…

Bilo je to poput veslanja no brzim vodama. Mirne vode me sada blago nose….

A kuda sada u pohode čemu….to još ne znam. Nije ni važno. Važno je da nakon svih ovih godina vidim i osjećam sebe, sebe radosnu, zadovoljnu, mirnu, sigurnu. Ja sam radost. Ja sam ljubav. Volim sunce i vjetar i more i kiše i planine i ljude. I konačno volim sebe.

I da, krvni tlak je normalan, iako ne trošim četiri tablete dnevno. Tako neka bude!

Zahvalna sam Anđelu što me je dovela do Zorana. Zahvalna sam Zoranu jer je njegova zvučna kupka dar iz Svemira koji je inicirao promjenu i iscjeljenje. Zahvalna sam Svemiru na strpljenju.

Zorane, znam da se sami pobrinete za ispunjenje svojih želja, pa vam ne upućujem želje za kraj. Samo Vam šaljem zahvalnost i ljubav. Oni će znati što Vam je najpotrebnije.”

L.G, 48 godina, 21/07/2012

Posted by on Dec 17 . Filed under Inspiracija, Media, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA